EL: Besparelser rammer børns trivsel og udvikling

Enhedslisten raser mod regeringens bebudede nedskæringer på børneområdet i finansloven. Det går ud over omsorgen, trivslen og læringen, lyder det fra partiets børneordfører.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i spidsen varsler regeringen i mandagens Berlingske en »stram« finanslov.

Regeringen vil blandt andet sløjfe den tidligere SR-regerings store børneudspil, der skulle sikre flere pædagoger i dagsinstitutionerne.

Den udmelding falder ikke i god jord hos Enhedslisten.

»Det går på enhver måde ud over kvaliteten i det pædagogiske arbejde. Det rammer børnene på deres trivsel, og der bliver mindre tid til omsorg, når en enkelt pædagog er alene med en stor gruppe børn,« siger Enhedslistens børneordfører, Jakob Sølvhøj (Ø).

»Det rammer børnenes trivsel, og det rammer hele læringen, der er så vigtig for børns videre liv,« understreger han.

Claus Hjort Frederiksen vil med sparemanøvren sikre, at Danmark holder en »ansvarlig sikkerhedsafstand« til de tilladte grænser for budgetloven.

Ifølge budgetloven må Danmark ikke have et underskud på mere end 0,5 procent af BNP på den såkaldte strukturelle saldo, og derfor vil finansministeren finde yderligere o milliarder i finansloven.

Men det er en alt for kortsigtet løsning, mener Jakob Sølvhøj.

»Vi ved, at den allerbedste investering, man kan lave med den offentlige økonomi, er at investere i vores børn og unge. Derfor er det en utrolig kortsigtet økonomisk betragtning, der rammer negativt i den lange ende,« siger han.

Ifølge Jakob Sølvhøj var SR-regeringens børneudspil i forvejen alt for uambitiøst, men han kalder det »meget beklageligt«, at regeringen ikke vil gennemføre forbedringerne.

Regeringen fremlægger sit finanslovudspil tirsdag.