Eksperter: Løkke gør klar til Foghs farvel

Nyt projekt i Venstre skal forberede Lars Løkke Rasmussen på at tage over efter Anders Fogh Rasmussen, vurderer to politiske eksperter. Sludder, svarer Venstre.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lars Løkke Rasmussen forbereder sig på, at han muligvis snart skal overtage roret efter Anders Fogh Rasmussen.

Det vurderer to politiske eksperter på baggrund af et internt idéudviklingsprojekt i Venstre. Projektet skal klæde næstformand Lars Løkke Rasmussen bedre på til at overtage posten som formand og statsminister, mener de.

- Det her handler om, at Lars stille og roligt er ved at sætte sit nye hold i tilfælde af, at Fogh damper af, siger den liberale kommentator Jarl Cordua til Ritzau.

- Jeg tager det som udtryk for, at Løkke godt er klar over, at han en dag får behov for at omgive sig med et hold, der kan tilføre projekt Løkke lidt nyhedens værdi og saft og kraft og ungdom, siger TV 2's politiske redaktør, Henrik Qvortrup.

Lars Løkke Rasmussen har som beskrevet af Ritzau taget initiativ til et politisk idéudviklingsprojekt, hvor en håndfuld lovende Venstre-folk skal tænke nyt indenfor afgørende politiske områder som retspolitik, familiepolitik, sundhedspolitik og integration. Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, afviser, at der er noget usædvanligt i idéudviklingen.

/ritzau/