Ekspert: Regeringsrokaden er ikke aflyst

Statsminister Lars Løkke Rasmussen kan ikke gøre andet end at afvise en kommende regeringsrokade, vurderer politisk analytiker.

Selv om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger, at han ikke har planer om at ændre sin regering, betyder det ikke, at en regeringsrokade er aflyst.

- Det er politikersprog og i samme liga, som da Anders Fogh sagde, at han ikke havde planer om at forlade dansk politik. Løkke kan ikke sige andet, før han laver rokaden. Han kan ikke åbne selv en lille smule op uden at handle. Åbner han først, kortslutter hele systemet, vurderer politisk analytiker Rasmus Jönsson.

Han er ikke i tvivl om, at der snart kommer en rokade, der skal sparke ny energi ind i regeringen inden næste folketingsvalg, som senest kommer til næste år.

- Der kommer helt sikkert en regeringsrokade, og den kommer snart. Systemerne er gået i stå, og folk sidder og venter på, hvad der skal ske. Flere ministre agerer mere som departementschefer. De er ikke proaktive og virker ikke sultne efter at sætte dagsordener. Løkkes problem er, at regeringen ikke formår at sætte politiske dagsordener, siger Rasmus Jönsson.

/ritzau/