Ekspert: Pia K kan ikke forbyde arabisk tv

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Professor i medievidenskab siger, at Dansk Folkeparti ikke har en jordisk chance for at forhindre arabere i at se arabisk tv i Danmark.

Både loven og teknikken forhindrer, at Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, kommer nogen vegne med sit forslag om at forhindre arabere i Danmark i at se de arabiske tv-stationer Al Jazeera og Al Arabiya.

Det siger professor i medievidenskab, Frands Mortensen.

- Hun har ikke en jordisk chance for at forhindre folk i Danmark, uanset hvem de er, i at modtage tv-signaler, uanset hvilken satellit, de kommer fra siger han.

Pia Kjærsgaard, mener, at Radio- og tv-nævnet skal sættes ind imod de to stationer, som hun kalder hadefulde over for Vesten.

Frands Mortensen siger imidlertid, at de to tv-stationer ikke behøver nogen tilladelser i Danmark, da de sender via satellit fra henholdsvis Doha og Dubai på den arabiske halvø. Samtidig er forslaget i strid med både Grundloven, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og en dom fra midten af 1980´erne, påpeger professoren.

Tv-programmer kan fjernes fra pakker, som modtages med kabel. Men end ikke støjsendere kan blokere for digitale signaler, som er taget ned fra satellit med parabolantenne.

Pia Kjærsgaard trak søndag sit forslag om at helt at forbyde parabolantenner i bestemte boligområder.

Al Jazeeras uofficielle kontaktperson i Danmark, tidligere korrespondent Osama Al-Hababih, siger, at konceptet for stationen er alsidig journalistik, hvor alle sider høres.

- Jeg interviewede både imaner, danskere og daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen, siger han til Ritzau.

Samtidig påpeger han, at den tidligere irakiske præsident Saddam Hussein forbød paraboler, fordi han var bange for objektiv, kritisk journalistik.

Regeringspartierne Venstre og De Konservative bryder sig heller ikke om Kjærsgaards forslag om at forhindre modtagelsen af de to arabiske kanaler.

/ritzau/