Ekspert om Anna Mee Allerslevs bryllupssag: »Det er relativt katastrofalt og noget nær det værste, man kan opleve som politiker«

Det er en næsten katastrofal sag, der i øjeblikket klæber sig til Anna Mee Allerslev, borgmester i København. Sådan siger kommunikationsekspert, efter at endnu en »problematisk« historie om borgmesterens bryllup er kommet frem.

Bryllupssagen er meget problematisk for Anna Mee Allerslev, siger ekspert. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anna Mee Allerslev (R) fremstår som en type, der går mere op i sit eget privatliv end i sit arbejde som borgmester for københavnerne.

Sådan lyder dommen fra kommunikationsekspert Kresten Schultz Jørgensen fra kommunikationsvirksomheden Lead Agency. Han er aktuel med bogen »Følelsernes politik« om politikeres brand og vælgernes følelser.

»Anna Mee Allerslev fremstår som en, der frem for alt er optaget af sine egne private forhold, og som om nødvendigt bruger sin egen rolle som borgmester til at sikre sig nogle særlige rettigheder,« siger Kresten Schultz Jørgensen:

»Det er relativt katastrofalt og noget nær det værste, man kan opleve som politiker. Det er meget problematisk.«

Vurderingen kommer efter, at BT i dag bringer 84 spørgsmål, som Anna Mee Allerslev stiller til embedsmænd på Københavns Rådhus i forbindelse med sit bryllup.

Spørgsmålene dækker alt fra, om der er kopper og kagetallerkener med i prisen, til hvorvidt fade til smørrebrød koster ekstra. Lige som en e-mail afslører, at borgmesteren har presset den samlede pris for bl.a.  administration og serveringspersonale ned.

»En smule bims«

»En borgmester, der er gået i selvsving over sit eget bryllup på skatteydernes regning og bruger embedsmændenes tid, er pinagtigt. Du skal da ikke stresse offentlige ansatte embedsmænd med dine egne kaffekopper 84 gange,« siger Kresten Schultz Jørgensen:

»Det sender et signal om en person, der har helt udsædvanlig megen interesse i sine egne private forhold. Sagt med et smil kan jeg komme i tanke om andre kvinder, der går ekstremt meget op i deres eget bryllup. Det kan man smile ad i venners lag. Men det er en smule bims, når det er en politiker eller en person, som burde have ekstremt travlt med andre ting. Som erhvervsleder eller toppolitiker fremstår det mere selvoptaget end charmerende.«

Er det ikke rimeligt, at hun tjekker op på det praktiske, så hun ikke risikerer at stå på bryllupsdagen med 300 gæster og ingen kaffekopper?

»Det her handler ikke om ret, men om hvordan det ser ud. Og det ser ikke så godt ud i vælgernes øjne.«

»Løbet er kørt«

Den københavnske borgmesters bryllup har fyldt i medierne, siden BT afslørede, at Anna Mee Allerslev lånte Rådhussalen gratis til sin bryllupsreception. Således sparede borgmesteren de 65.000 kroner, som det koster for almindelige borgere at leje salen på rådhuset.

Onsdag i denne uge meddelte Anna Mee Allerslev, at hun nu har besluttet at betale de 65.000 kroner tilbage. Hun har ellers, siden historien kom frem, understreget, at hendes lån af lokaler uden beregning var i overensstemmelse med reglerne.

»Man kan diskutere, om hun skal betale pengene tilbage eller ej, men det er et figenblad. Løbet er kørt, for sagen har meget lidt med jura og økonomi at gøre. Det hele handler om, hvordan hun fremstår. I politik stemmer vælgerne ikke ud fra jura, men ud fra følelser. Uanset, om hun har haft ret til det eller ej, fremstår det pinligt,« Kresten Schultz Jørgensen.

Der er snart kommunalvalg. Kan det ske, at vælgerne genkender hendes bryllupsentusiasme fra deres eget liv og føler sympati med hende af den grund?

»Måske vil der være nogen. Men det vil absolut være et mindretal. De, der har magt, skal ikke bruge magten til egne interesser. Det skal være i fællesskabets interesse,« siger Kresten Schultz Jørgensen.