Ekspert: Kjær var fyret i andre partier

Var Henriette Kjær ikke konservativ, havde hun allerede mistet sine topposter i partiet, mener liberal blogger

Ethvert andet politisk parti havde allerede taget konsekvensen af et rod i en frontfigurs privatøkonomi af Henriette Kjærs kaliber.

Sådan lyder vurderingen fra den liberale blogger og kommentator Jarl Cordua på baggrund af den seneste tids mediesager, der har hobet sig op om den konservative gruppeformand og politiske ordfører.

- Her var den sag blevet afsluttet med, at Henriette Kjær havde udsendt en pressemeddelelse om, at hun vil trække sig af hensyn til familien og partiet, siger han.

Læs også: Læserne: »Banditten i habitten« bør gå af

I stedet har den nytiltrådte konservative leder, justitsminister Lars Barfoed, valgt at frede Kjær. Hendes politiske talenter overskygger langt postyret om hendes privatøkonomi, lyder meldingen fra Barfoed.

- Det udstiller, at Lars Barfoed endnu ikke er trådt i karakter som leder. En stærk leder i et normalt parti ville have bedt gruppeformanden om at trække sig af hensyn til partiet, mener Jarl Cordua, der har et indgående kendskab til den borgerlige blok i dansk politik.

Han mener således, at rækken af sager om Kjær og hendes samlevers, Erik Skov Pedersens, ubetalte regninger er alvorlig for gruppeformanden.

- Der er en grænse for sjuskethed, og den grænse, mener jeg, er overskredet. Det er pinligt for Det Konservative Folkeparti, siger han.

Fortsætter de dårlige historier med at vælte ned over Henriette Kjær, kan den konservative folketingsgruppe dog blive tvunget til at reagere hurtigt, mener Jarl Cordua.

- Hvis medietrykket holder to-tre dage endnu, så er spørgsmålet, om der ikke sker ting og sager, siger han.

Dagbladet B.T. har blandt andet kunnet afsløre, at Henriette Kjær og samleveren har modtaget syv domme angående lån og forbrug for mere end 300.000 kroner.

Rod i privatøkonomien har allerede kostet Henriette Kjær posten som familie- og forbrugerminister tilbage i 2005

/ritzau/