Ekspert kårer Lars Løkke som lille vinder

Med fine retoriske detaljer vandt Lars Løkke Rasmussen (V) tv-duellen SF's Villy Søvndal, mener lektor.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (tv) SFs formand, Villy Søvndal (th) efter TV-debatten på TV-2 News mandag 13. december 2010. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vandt med et par hestehoveder, da han mandag aften mødtes til direkte debat med SF's formand Villy Søvndal på TV 2 News.

Det mener Bo Bredsgaard Lund, som er ekstern underviser i politisk kommunikation på CBS og Københavns Universitet.

- Facit er en mindre sejr til Lars Løkke. Jeg synes godt, man kan kalde det et mindre comeback til statsministeren, siger Bo Bredsgaard Lund.

Han mener, at Lars Løkke i modsætning til Søvndal leverede en række elegante retoriske detaljer under debatten. Bo Bredsgaard kalder det en "flot oneliner", da Lars Løkke sagde: "Jeg har ikke været med til at fjerne ventelisterne den ene dag for så at genindføre dem den næste."

Debatten bar desuden præg af, at Lars Løkke som tidligere sundhedsminister ved mere om sundhedssektoren, end Villy Søvndal, mener Bo Bredsgaard Lund.

- Når det kommer til substansen, så kan Villy ikke være med. Det bliver lidt udstillet, når Lars Løkke i starten spørger Villy Søvndal: "Hvad ville du have gjort". Søvndal svarer, at han ville have rådført sig med eksperter, og det svar er ikke godt nok, for dels har Lars Løkke selvfølgeligt rådført sig med eksperter, dels burde Villy Søvndal kunne besvare spørgsmålet langt mere konkret, siger Bo Bredsgaard Lund.

Han mener dog, at Villy Søvndal var dygtig til at holde fast i, at sagen om overbetaling til privathospitalerne er en stor sag.

- Han satte lup på sagen og var dygtig til at forstørre den, men Lars Løkke taklede det godt ved at sige: "Det er en fantastisk sag", lyder det fra, Bo Bredsgaard Lund.

/ritzau/