Eksempler: De får støtte fra Mærsk og Novo

Novo Nordisk Inc. Pac og Maersk Inc. Politic Action Committee yder bidrag til både demokrater og republikanere. Her er nogle eksempler.

Republikaneren Tim Scott har modtaget 2.500 dollar fra Mærsk og 1.000 dollar fra Novo Nordisk. Fold sammen
Læs mere

Larry Grooms

Republikaner, South Carolina Senate
5000 dollar fra Mærsk
Mener at abort bør være ulovlig, er fortaler for dødsstraf, og at det skal være nemmere at købe våben.

Tim Scott

Republikaner, senator i South Carolina
2.500 dollar fra Mærsk og 1.000 dollar fra Novo Nordisk
Har siddet i senatets transportudvalg og energiudvalg. Bliver støttet af Tea Party-bevægelsen og Sarah Palin. Modstander af fagforeninger og har angiveligt foreslået, at familiemedlemmer til strejkende arbejdere ikke må modtage offentlig hjælp i form af madkuponer, som mange med små indkomster er afhængige af i USA.

Michael Burgess

Republikaner, medlem af Rep. Hus,, Texas
4000 dollar fra Novo Nordisk
Er viceformand i kongressens sundhedsudvalg. Medlem af Tea Party Caucus, som er etableret af Michelle Bachmann kendt som »Queen of the Tea Party«. Stemte imod Obama i forbindelse med hævningen af gældsloftet.

Robert Brown Aderholt

Republikaner, medlem af Rep. Hus., Alabama
1000 dollar fra Mærsk
Medlem af Michelle Bachmanns Tea Party Caucus. Konservative amerikanske holdninger til emner som abort, skattereform, homoægte­skaber og våbenlovgivning. Blandt andet fortaler for, at global opvarmning ikke er et presserende problem.

Joe Barton

Republikaner, medlem af Rep. Hus., Texas
2.000 dollars fra Novo Nordisk
Var formand for energi- og handelsudvalget i sidste valgperiode. Var med egne ord Tea Party før det blev moderne. Har påstået, at global opvarmning ikke er menneskeskabt.

David Vitter

Republikaner, senator, Louisiana
1.000 dollar fra fra Mærsk
Er aktiv i spørgsmål omkring olie og gas samt bekæmpelse af illegal indvandring. Støtter Tea Party-bevægelsen og har talt for øget brug af dødsstraf. Er modstander af øget regulering af våbenlovgivningen. Om sin modstand mod homoægteskaber har han udtalt: »Jeg mener ikke, der er noget emne, som er vigtigere end dette.«

Renee Ellmers

Republikaner, medlem. Rep. Hus., North Carolina
2000 dollar fra Maersk og 3.000 dollar fra Novo Nordisk
Var medlem af Energi- og handelsudvalget før valget. Selvudnævnt »product of the tea party« og har sammenlignet Obama med Louis XIV, »Solkongen«. Har ved flere lejligheder modarbejdet øget våbenregulering.

David McKinley

Republikaner, medlem Rep. Hus. West Virginia
1.000 dollar fra Novo Nordisk
Sidder i Energi- og handelsudvalget. Bliver desuden støttet af USAs våbenlobby og er stærk fortaler for retten til at bære håndvåben. Erklæret abortmodstander.

Med hjælp fra Berlingske Research