Eks-spindoktor vil kræve erstatning for »sjofel behandling«

»Heldigvis er jeg fra Jylland, og jeg havde sparet op,« siger Peter Arnfeldt, som politiet ikke længere sigter for lækagen af Thornings skattepapirer.

Anklagemyndigheden dropper sigtelsen mod eks-spindoktor Peter Arnfeldt for at have lækket fortrolige skatteoplysninger om Helle Thorning-Schmidt (S). Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

I mere end to år har Peter Arnfeldt været sigtet for at lække daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidts (S) skattepapirer til BT.

Men i dag lukkede sagen definitivt, da politiet opgav at finde gerningsmanden. Og sigtelsen mod Arnfeldt blev i samme omgang hævet.

Det er dog ikke umiddelbart noget, der får champagneflaskerne til at eksplodere hos Arnfeldt, der flere gange undervejs i den årelange periode til medierne har klaget over politiets langsomme behandling af hans sag.

»Det er to lange år, hvor Københavns Politi ikke har lavet nogen som helst efterforskning vedrørende min person. Det er som om, at de faldt i søvn, efter de sigtede mig på et meget tyndt grundlag,« siger Peter Arnfeldt til Berlingske.

Sag starter nu

Den tidligere spindoktor i blandt andet Skatteministeriet vil nu kræve en større økonomisk erstatning.

»For mig er sagen ikke slut. Den starter først nu. Der kommer en erstatningssag, som følge af den sjofle behandling, som jeg har fået af Københavns Politi og anklagemyndighederne,« siger Peter Arnfeldt.

Der er endnu ikke sat noget beløb på kravet, men Arnfeldt bekræfter, at sigtelsen har gået alvorligt ud over hans virke som politisk rådgiver og dermed har kostet ham dyrt.

»Heldigvis er jeg fra Jylland, og jeg havde sparet op. Det er jeg glad for i dag,« siger han.

Et egentlig krav bliver opgjort i løbet af de næste par måneder, men beløbet er ikke det afgørende for Arnfeldt.

»Det vigtigste for mig er, at det bliver slået fast, at Københavns Politi tog fejl, og at man ikke kan behandle borgere på den måde, som man har behandlet mig. Det er vigtigere end beløbets størrelse,« siger Arnfeldt.

Renset for anklage

Peter Arnfeldt har siden september 2012 været sigtet for at overtræde straffelovens §152 ved under »særligt skærpende omstændigheder« at have lækket de fortrolige oplysninger til både Ekstra Bladet og BT.

I sin pressemeddelelse siger politiet, at man har opgivet sigtelsen, da det »ikke kan forventes, at Peter Arnfeldt vil blive fundet skyldig i lovovertrædelsen«.

»Peter Arnfeldt er hermed renset for anklagen mod ham. Tilbage står, at der er sket en forbrydelse, og at det desværre ikke er lykkedes at opklare den,« udtaler politidirektør Thorkild Fogde, Københavns Politi, i en skriftlig meddelelse.