Eks-minister om tøjsag: »Venstres leder kan ikke have sådan nogle sager«

Tidligere Venstre-minister Britta Schall Holberg går nu hårdt til Venstres leder Lars Løkke Rasmussen for hans seneste bilagssag: »Jeg er simpelthen så flov«.

Arkivfoto. Tidligere indenrigs- og landbrugsminister Britta Schall Holberg (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom Venstres ledelse har bedt baglandet om at holde sig i ro angående Lars Løkke Rasmussens (V) seneste bilagssag om køb af underbukser, habitter og andet tøj for over 150.000 kr., så breder utilfredsheden sig til stadig større dele af Venstre.

Dele af baglandet kræver alt frem i sagen, og tidligere indenrigsminister og mangeårigt folketingsmedlem Britta Schall Holberg (V) mener nu også, at sagen er et stort problem for partiet:

»Jeg føler mig simpelthen så flov, for vi er mange, der har arbejdet for dette parti hele vores liv, og så ender det i sådan noget. Det er langt fra acceptabelt, og jeg ser med stor tilfredshed på, at hovedbestyrelsen nu begynder at forlange redegørelser,« lyder det fra Britta Schall Holberg, der ikke vil gøre sig til dommer over, om Lars Løkke Rasmussen kan fortsætte som leder, men hun siger alligevel:

»Enhver partileder står til ansvar overfor sit bagland, og hvis man ikke har den ordentlighed og dømmekraft, der skal bære ledelsen i partiet, så ryger baglandet til sidst. Venstres leder kan ikke have sådan nogle sager, og baglandet kan ikke holde til det,« siger hun.

Det er ikke blevet dokumenteret, at Løkke har gjort noget ulovligt, men fordi tøj betalt af arbejdsgivere som udgangspunkt skal beskattes, slår flere skatteadvokater i dag fast, at der kan være et problem.

Blandt andet skatteadvokat og partner hos advokatfirmaet Tommy V. Christiansen, Torben Bagger, understreger i dag over for Berlingske, at Løkkes forklaring »gør det tvivlsomt, hvordan det hele forholder sig skattemæssigt«.

Sagen er særlig alvorlig for oppositionens leder, fordi den kommer på ryggen af en række sager, hvor Lars Løkke Rasmussen er blevet kritiseret for manglende dømmekraft i forhold til sin egen økonomi. I oktober sidste år kom det frem, at Løkke som formand for GGGI havde rejst på første klasse for mere end 900.000 kroner betalt af blandt andet danske bistandsmidler.

Oplysningerne om Venstres betaling for 152.000 kroner fik i går flere Venstre-medlemmer anført af partiets tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech til at rette en hård kritik mod Løkke på partiets gruppemøde. Flere kilder forklarer i dag til Berlingske, at der meget usædvanligt var få medlemmer, der bakkede op om deres formand - og særligt næstformand Kristian Jensen havde overraskende forholdt sig tavs, oplyser anonyme kilder fra Venstres folketingsgruppe til Berlingske.