Eks-minister om Løkke-opbakning i Venstre: »Skræmmende«

Tidligere venstreminister finder det »skræmmende«, at partiets forretningsudvalg erklærer tillid til Løkke som formand.

Foto: Nikolai Linares og Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere indenrigsminister og såkaldt æresmedlem i Venstre, Britta Schall-Holberg undrer sig meget kraftigt over, hvordan partiets folketingsgruppe og forretningsudvalg kan have tillid til partiets formand Lars Løkke Rasmussen, uden at han har fremlagt dokumentation for, at han har betalt korrekt skat af underbukser, skjorter og familierejser for over 150.000 kroner.

For få dage siden kunne hun læse om kritiske røster i folketingsgruppen og forretningsudvalget, men nu er der opbakning, og det er udtryk for topstyring, mener det mangeårige folketingsmedlem.

»Det er skræmmende, hvordan de fra det ene sekund til det andet kan få selvstændigt tænkende mennesker, der har været kritiske overfor formanden og krævet redegørelser, til at udtrykke fuld tillid. Det har jeg det rigtig dårligt med,« siger Britta Schall Holberg.

»Nu har jeg været medlem af partiet i 53 år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende«

I aftes red Løkke i første omgang stormen af i partiet, da han efter et mere end tre en halv timer langt møde kunne konstatere, at der var fuld opbakning i venstres forretningsudvalg til hans formandskab for partiet.