Efter stenkast mod politiet: Løkke ændrer planer og besøger Vollsmose

Venstre-formanden dropper en uddelingsaktion i Helsingør for at kunne besøge nærpolitiet i Vollsmose efter tirsdagens voldelige angreb på en patruljevogn.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Borgerne i Helsingør bliver skuffede, hvis de onsdag eftermiddag møder op på Havnepladsen for at møde Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V). Han har nemlig i sidste øjeblik ændret planen og tager i stedet til Odense-bydelen Vollsmose, oplyser Venstre.

Det sker efter begivenhederne tirsdag aften, hvor op mod 50 personer fra den uroplagede bydel kastede sten og molotovcocktails efter en politibil, der var på almindelig patruljekørsel i området.

Episoden har fået både Dansk Folkeparti samt Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V), til at kræve hårdere straffe - og om muligt udvisning - til de voldelige stenkastere.

Lars Løkke Rasmussen skal fra klokken 14.15 til klokken 15.00 besøge nærpolitistationen i Vollsmose, hvor han skal drøfte situationen med politiet.

Samtidig fremlægger Socialdemokraterne og de Radikale et tryghedsudspil på et pressemøde på Christiansborg, hvor regeringspartierne ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger vil øremærke penge til flere betjente i de områder, der er utrygge på grund af rocker- og bandekriminalitet.

Fire personer blev anholdt for at overtræde ordensbekendtgørelsen efter episoden i Vollsmose tirsdag aften. Alle fire blev løsladt igen onsdag morgen.