Efter politiskole-strid: Vejle må vente år på politielever

Vejle får først politielever, når politiskolen står klar om flere år, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

Foto: Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rigspolitiet uddanner først politielever på politiskolen i Vejle om flere år, når politiskolen er bygget færdig i den gamle sygeplejeskole i Vinding. Derfor kommer der ikke politielever til Vejle fra nytår.

Det oplyser borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) til Vejle Amts Folkeblad.

- Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen ønsker det på den måde. De vil stadig uddanne det aftalte antal politielever, men det skal ske i lejede lokaler i Brøndby, indtil skolen i Vejle står færdig, siger Arne Sigtenbjerggaard.

I Brøndby ligger politiskolen øst for Storebælt.

Vejle vandt slaget om den ny politiskole over Herning, fordi Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti afviste nybyggeri. Da sagde Vejles borgmester, at politieleverne i princippet kunne sætte sig på skolebænken fra årsskiftet.

Den dato kender Arne Sigtenbjerggaard ikke. Men der går længe, før skolen står klar. Staten køber sygeplejeskolen af Nordea Ejendomme og Danica Pension. Så står staten for nyindretning og -byggeri, oplyser borgmesteren.

- Det betyder, at man skal gennem de lovpligtige udbud af statsligt byggeri - og det forlænger processen, siger Arne Sigtenbjerggaard.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) måtte opgive at få en nybygget politiskole i Herning, fordi Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti ville have en politiskole i eksisterende byggeri.

/ritzau/