Efter afsløringer i Berlingske: Sexismesag indledes mod tidligere S-ansat

Socialdemokratiets ungdomsparti indleder nu en sexismesag mod en tidligere ansat i partiet, hvis adfærd blev beskrevet i Berlingske søndag.

Rikke From er en af de kvinder, der har fortalt om episoder med den mand, DSU nu har valgt at indlede en sexismesag mod. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DSU, Socialdemokratiets ungdomsparti, indleder en sexismesag mod et tidligere højtstående medlem og ansat på Christiansborg.

Det bekræfter DSU over for Berlingske.

Sagen indledes, efter en række kvinder søndag stillede sig frem i Berlingske og fortalte om mandens grænseoverskridende adfærd.

Tre af sagerne knytter sig specifikt til overgreb mod unge kvinder i DSU, som nu har åbnet en sag mod den tidligere partiansatte.

»Vi undersøger nu de konkrete historier, der bliver beskrevet i artiklen, og vi er også meget interesserede i at høre fra andre, hvis de har oplevet noget,« siger DSU-formand Frederik Vad.

DSU tilføjer, at de forventer at undersøgelsen allerede kan afsluttes om 48 timer.

»Jeg har gennem lang tid ønsket at få et skriftligt grundlag for at undersøge manden nærmere, og det har vi fået nu,« siger Frederik Vad.

To af pigerne fra DSU har tidligere stået frem med deres historie. Hvorfor reagerer I først nu?

»I forbindelse med dokumentaren havde jeg en antagelse om, hvem det måtte dreje sig om, men jeg havde ikke tilstrækkeligt sikkerhed for, hvem det var, til at vi kunne undersøge det nærmere. Det har vi nu.«

Manden siger til Berlingske følgende:

»Jeg synes, det er godt, at sådan nogle anklager bliver undersøgt i de rette fora. Jeg deltager meget gerne konstruktivt i undersøgelsen og ser frem til at fortælle min side af historien.«

Berlingskes nyhedsvarsel

Et nyhedsvarsel dækker over en pludseligt opstået historie, hvor Berlingske ikke nødvendigvis har alle oplysninger med det samme. Vi opdaterer historien, så snart der er flere informationer. Derfor er det en god idé at vende tilbage til historien om kort tid.