E-mail fra Venstre-møde: Kristian Jensen skal væk som næstformand

Uanset hvad bør Kristian Jensen være færdig som næstformand. Sådan lød konklusionen fra de 17 kommuneforeningsformænd i Region Sjælland ifølge en e-mail fra en af Venstre-kredsene, som Berlingske er i besiddelse af. Indstillingen fra Region Sjælland er også, at man ønsker en hurtig afklaring af formandskabet: Kun to punkter på dagsordenen til landsmødet.

Partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) og næstformand Kristian Jensens (V) fremtid var på spil, da Venstre i Region Sjælland i går aftes holdt møde om partiets ledelse. Der var ingen opbakning til Jensen, mens halvdelen ønskede, at Løkke fortsætter, lyder det i e-mail. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Venstres næstformand, Kristian Jensen (V), skal ud uanset hvad.

Sådan var holdningen angiveligt blandt Venstres 17 kommuneforeningsformænd i Region Sjælland, der onsdag aften holdt møde i Rønnede Golf Klub.

Berlingske er i besiddelse af en intern e-mail fra en af kredsenes formænd, hvoraf det fremgår, at der var to lige store grupper med to forskellige holdninger.

Den ene holdning var, at partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) skal fortsætte, og at næstformand Kristian Jensen skal ud. Den anden holdning var, at både Løkke og Jensen skal ud.

Dermed er holdningen altså, at Kristian Jensen skal forlade formandskabet, uanset om Løkke gør det samme eller ej, mens halvdelen omvendt mener, at Løkke kan blive som formand uanset hvad.

Det fremgår også af e-mailen, at Region Sjælland på hovedbestyrelsesmødet lørdag vil foreslå, at det kommende landsmøde skal være et ekstraordinært landsmøde med kun to punkter på dagsordenen: Valg af formand og valg af næstformand.

Derefter skal der så holdes et ordinært landsmøde på den aftalte tid i november.

Dette er afgørende, da de folk, der ønsker et nyt formandskab, helst vil have et ekstraordinært landsmøde, da man således kan skride direkte til afstemninger og dermed undgå længere diskussioner forud for afstemningerne om Venstres fremtidige formandskab.

Sorø: Det var »fifty-fifty«

Den udlægning, som Berlingske nu kan beskrive, afviger på enkelte punkter fra vurderingen fra Sorø-kredsen.

Til Jyllands-Posten sagde Jørgen Larsen, kommuneforeningsformand i Sorø og medlem af Venstres hovedbestyrelse, at »det var cirka fifty-fifty«, hvor mange der ønskede henholdsvis udskiftning af formandskabet eller en fortsættelse af det nuværende.

Herfra var der ingen oplysninger om, hvordan kommuneformanden så på henholdsvis Løkkes og Jensens fremtid som del af Venstres formandskab.