Dybkjær: »Mor er skuffet«

Den tidligere radikale minister Lone Dybkjær langede på partiets landsmøde hårdt ud efter regeringens skrotning af øremærket barsel.

Tidligere radikal minister, Lone Dybkjær, langede på det Radikale Venstres landsmøde i Nyborg lørdag 14. sept. hårdt ud efter den regeringens skrotning af den øremærkede barsel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til høje klapsalver fra de hundredevis af radikale medlemmer og delegerede på Hotel Nyborg Strand, sendte den tidligere radikale minister, Lone Dybkjær, fra talerstolen en hård kritik af sted mod regeringen og løftebruddet om øremærket barsel.

»Mor er ikke vred, mor er skuffet, og årsagen er selvfølgelig den øremærkede barselsorlov til mænd. Resultatet er slemt, argumentationen er værre,« sagde hun.

Hun afviste det argument, der er blevet fremført af modstanderne mod øremærket barsel til mænd, også internt i hendes eget parti, at det vil være at blande sig i familiernes private anliggender.

»Selvfølgelig skal vi blande os i familien, hvis vi kan skabe bedre rammer. Et andet argument er, at der tages noget fra kvinderne, at de får mindre tid til deres børn. Nu er det jo altså sådan, at i de fleste tilfælde har børnene også nogle fædre, derfor skal fædrene også have nogle rettigheder, så de kan udøve faderskabet,« lød et fra Lone Dybkjær.

Hun henviste til, at forskning og undersøgelser har dokumenteret, at familier "holder bedre sammen", hvis fædrene har været med i børnenes meget tidlige opvækst.

»Det er da alt andet lige godt for børnene. Derfor skal vi blande os og skabe bedre rammer for familierne,« lød det fra Lone Dybkjær, der havde en hård dom over regeringens nye kurs.

»Hvis noget er værdipolitik, så er det det her, og i den sammenhæng har
vi sendt et totalt forkert værdipolitisk signal.«