Dyb skepsis over for K's sundhedsordfører

Ledende ernæringseksperter vil overvåge den nye konservative sundhedsordfører, Vivi Kier, fordi hun samtidig er forpagter af fem McDonald's restauranter.

Danskerne skal væbne sig med skepsis over for den nye konservative sundhedsordfører, advarer ledende ernæringseksperter. De er langt fra begejstrede over udnævnelsen af McDonald's forpagteren Vivi Kier som ny konservativ sundhedsordfører.

- Vi vil overvåge hendes udmeldinger ekstra kraftigt, når hun har økonomiske interesser i McDonald's, siger lederen af Institut for Human Ernæring, Arne Astrup, til Ritzau.

Han troede, det var en spøg, da han hørte om udnævnelsen af Vivi Kier og frygter, at hun vil holde hånden over fastfoodkæderne, hvis de mødes med kritik.

Også ernæringsekspert Orla Zinck ryster på hovedet af De Konservatives valg af sundhedsordfører.

- Det er et forkert signal at sende af sted. Man kan jo ikke ligefrem sige, at McDonald's har det bedste ry for at bidrage til folkesundheden, siger Orla Zinck.

Vivi Kier er sammen med sin mand, Ernst Kier, forpagter af fem McDonald's-restauranter i Odense og har også en baggrund som sygeplejerske.

/ritzau/