Dukkepartiet: Vi løj om opbakning

Det var en løgn, da Dukkepartiet mandag aften proklamerede at have indsamlet mere end 18.500 vælgererklæringer.

Foto: Mads Nissen. Dukkepartiet kom også i vælten, da det sidste sommer kom frem, at Statens Kunstfond har givet 300.000 kroner til partiet. Flere partier kritiserede støtten.
Læs mere
Fold sammen

Det lignede næsten et eventyr. I al hemmelighed havde protestbevægelsen Dukkepartiet indhentet tæt på de 20.260 vælgererklæringer, der ville gøre dem opstillingsparate til et folketingsvalg.

Lidt over 18.500 signaturer har partiet indsamlet, oplyste Dukkepartiet selv mandag aften.

Men det var en lodret løgn, oplyser en af partiets tre stiftere, Egil Bargfeldt, til Berlingske Nyhedsbureau.

Han fortæller, at partiet selv betragter udmeldingen som en »nødløgn« og forklarer, at Dukkepartiet inden længe vil oplyse mere om, hvad der ligger i den melding.

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at flere medier tirsdag begyndte at så tvivl om troværdigheden i protestbevægelsens melding.

En rundringning til landets tre største kommuner, som dr.dk har foretaget, afslører, at der hidtil kun er blevet godkendt i omegnen af 250 erklæringer de tre steder, hvilket fik flere valgforskere til at undre sig over, hvordan man kunne have indsamlet tæt på de mere end 20.000 erklæringer, der skal til for at blive godkendt som opstillingsparat til Folketinget.

Dukkepartiet har udråbt sig selv som en »mistillidserklæring til politikerne« og har som erklæret vision at gøre op med politikere, der lyver.

Partiet har blandt andet udmærket sig ved at afbryde en spørgetime i Folketinget, hvor et af medlemmerne - iført maske - brød ud i operasang.