Dukkepartiet: »Vi har ikke nogen politiske holdninger«

De er et protestparti, der vil være demokratiets vagthund og sørge for, at der ikke går børnehave i den på Christiansborg. Men politiske holdninger skal man lede længere efter, for de er »hverken røde eller blå ... eller vi er både røde og blå«, lyder det fra medstifter af Dukkepartiet.

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

De er tre stiftere af Dukkepartiet. Tre mennesker på tværs af det politiske spektrum med tre vidt forskellige baggrunde i erhvervslivet. Det, de har tilfælles er, at de alle synes, politik har udviklet sig til en børnehave og teater.

»Vi synes, der var behov for, at der blev råbt mere op om udviklingen, fordi det er et problem, der har stået på i længere tid. Og politikerne har også erkendt - specielt efter at vi har været på banen - at der er et problem,« fortæller stifter og teaterchef, Jakob Højgård Jørgensen.

Han forklarer, at der er behov for at sætte et alternativ op for folk, der har det på samme måde som dem - nemlig at politikerne ikke beskæftiger sig med politik, men med alt muligt andet. Og det skal der laves om på - med lidt utraditionelle midler.

»Vi har masker på for at sende et klart signal om, at vi opfatter politikerne som nogle, der har taget masker på. Det er politikerne, der spiller teater, og det vil vi gerne have dem til at holde op med og beskæftige sig med politik igen,« siger Jakob Højgård Jørgensen og fortsætter:

»De skal beskæfgtige sig med politik i stedet for mudderkastning og spin, stille op i dansehows og snakke om Games of Thrones.«

Lige nu har de 18.503 vælgererklæringer, men hvor mange der egentlig er godkendt, ved Jakob Højgård Jørgensen ikke helt præcist. Og skulle de pege på en statsminister, hvem skulle det så være?

»Vi peger ikke på nogen statsminister. Hvis vi kommer ind i Folketinget vil vi være demokratiets vagthund. Vi vil stille nogle forslag som skal forbedre den politiske kultur.«

»Vi er hverken røde eller blå ... eller vi er både røde og blå.«

Problemet lige nu er, ifølge Dukkepartiet, at ingen ved, hvad politikerne mener. Hvis de ikke selv vil gøre det klart, »så må vi jo selv gøre det,« lyder det. Og til spørgsmålet om, hvor seriøse de egentlig er, lyder svaret:

»Vi er jo vidt forskellige mennesker og vi har ikke nogen politiske holdninger og tilbud som ikke findes i forvejen. Vi vil sådan set bare bede politikerne om at melde klart ud og komme med klar besked, så vi kan forholde os til, hvad det er for nogle holdninger der er,« siger Jakob Højgård Jørgensen.

»Vi tilbyder kun folk en mulighed for at give deres holdning til det politiske establishment til kende. Fordi hvem skal ellers gøre det?«

Red.: Dukkepartiet oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at partiet har løjet om at have indsamlet mere end 18.500 vælgererklæringer.