DTU finder dele af MRSA-redegørelse misvisende

Fødevarestyrelsens MRSA-redegørelses fremstilling af DTU's rolle er misvisende, mener DTU's rektor.

Fødevarestyrelsen udsendte 26. oktober en redegørelse om styrelsens håndtering af MRSA. DTU mener dog, at der er dele af redegørelsen, som er misvisende i forhold til DTU's rolle. Scanpix/Claus Fisker Fold sammen
Læs mere

Den smitsomme MRSA-bakterie er vokset eksplosivt blandt danske slagtesvin, og onsdag fremlagde miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) Fødevarestyrelsens redegørelse af sagen.

DTU's rektor, Anders Overgaard Bjarklev, stiller nu spørgsmålstegn ved dele af den redegørelse, som sætter ansvaret for bakteriens spredning hos politikerne.

Redegørelsen fremstiller ifølge rektor på DTU Anders Overgaard Bjarklev DTU's rolle i forløbet misvisende på flere områder.

- Der er nogle punkter, som hvis de står alene, kan efterlade et indtryk af, at vi ikke har været så præcise, som vi faktisk mener, vi har, og kan dokumentere, at vi har.

- Vi er kede af, hvis der kommer til at hænge en fejlagtig fremstilling for eftertiden. Det vil vi gerne have gjort klart, siger Anders Overgaard Bjarklev.

I redegørelsen skriver styrelsen blandt andet, at Fødevarestyrelsen ikke lagde usagligt pres på DTU, da styrelsen i 2014 præciserede arbejdsdelingen mellem styrelsen og DTU.

Fødevarestyrelsens henvendelse kom i forbindelse med, at professor på DTU Frank Aarestrup udtalte sig til pressen omkring myndighedernes håndtering af MRSA.

Men at Fødevarestyrelsen mener, at DTU på baggrund af professorens udtalelse har haft behov for at få klargjort sin rolle i sagen, undrer Anders Overgaard Bjarklev.

- Når det fremgår, at man har følt sig nødsaget til at præcisere vores rådgiverrolle, så kan det misforstås som om, at der ligger en ministerkritik i, at vi har misforstået vores rolle.

- Og det mener vi ikke. Vi mener sådan set, at vi hele vejen præcis har forstået, hvad der er vores rolle i sagen, siger rektoren.

DTU har i sagen om MRSA en rolle som rådgiver af Fødevarestyrelsen, mens styrelsens rolle er at bruge rådgivning til at beslutte, hvordan der skal handles.

/ritzau/