DSU-formand tager afstand fra kampagne mod Lars Løkke Rasmussen: »Det skammer jeg mig over på vegne af min organisation«

Frederik Vad Nielsen, formand for DSU, tager afstand fra den kampagne, som ungdomsorganisationen har kørt mod tidligere Venstre-formand og statsminister Lars Løkke Rasmussen. Særligt en annonce var over stregen, siger han til Den Uafhængige.

I årevis kørte Danmarks Socialdemokratiske Ungdom en »systematisk kampagne« mod Lars Løkke Rasmussen. Nu tager formanden for ungdomspartiet dog afstand fra den årelange kampagne Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Frederik Vad Nielsen, tager nu afstand fra »den systematiske kampagne«, som ungdomspartiet igennem en årrække førte mod tidligere statsminister og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen.

Det siger Frederik Vad Nielsen i et interview med mediet Den Uafhængige.

»Jeg vil gerne tage afstand fra den systematiske kampagne, vi kørte i en fem-seks år mod Lars Løkke Rasmussen, og som ikke handlede om politik, men som måske var satirisk første gang, men som bestemt ikke var det anden, tredje og fjerde gang, vi gjorde det, og som jo spillede på et rygte, om at han havde et problem med alkohol, og det skammer jeg mig over på vegne af min organisation.«

DSU-formand Frederik Vad Nielsen tager afstand fra DSUs kampagner mod Løkke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

I lørdagens partilederdebat ved det årlige radikale nytårsstævne, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) var flankeret af De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, og Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, sendte Mette Frederiksen en »kraftig appel«:

Dansk politik måtte ikke udvikle sig som i USA, hvor »feje personangreb« fylder mere end at løse befolkningens problemer, sagde statsministeren, der også frembragte et eksempel på en Venstrekampagne, der i hendes øjne var over grænsen.

Den pågældende kampagne var dog ikke lavet af Venstre, men af Venstres Ungdom, og den blev – ifølge Ekstra Bladet –  fjernet efter mindre end en time.

De seneste dage har Socialdemokratiet og Venstre i Berlingske anklaget hinanden for at være skyld i den dårligere debatkultur i dansk politik.

I interviewet med Den Uafhængige forklarer Frederik Vad Nielsen, der blev DSU-formand i 2017, at de enkelte kampagner er inden for skiven. Det er mængden af kampagner, der er »problemet«.

DSU står blandt andet bag en kampagne, der viser Lars Løkke Rasmussen ligge på en stor mængde øldåser som en parodi på Klovn-filmene – en kampagne, som Frederik Vad Nielsen kalder for »fuldstændig spot on«. En anden kampagne viser Løkke ligge indover et bord med tomme vinflasker og med teksten »Tømmermænd i Løkkeland«.

De pågældende kampagner, som formanden nu »skammer sig over«, kan fortsat købes som plakater på DSUs hjemmeside, og Frederik Vad Nielsen siger, at minimum en af de kampagner vil blive fjernet fra hjemmesiden.