DSU-formand: Kvinder med lyst til magt skal droppe kagebageriet

DSU-formand Camilla Schwalbe forklarer sin egen politiske magt med, at hun har droppet at bage kage og lave kaffe til partimøderne. Hvis kvinder vil have politisk magt, skal de holde sig fra det praktiske.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man som kvinde vil have politisk magt, skal man kvitte det med at brygge kaffe og bage kage til partimøderne. Det mener Camilla Schwalbe, der er forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU).

»Jeg rydder ikke op. Jeg laver ikke kaffe til møderne. Jeg tager ikke kage med til møderne,« siger hun til Socialdemokraternes netavis »Pio«.

Det er Camilla Schwalbes forklaring på, at hun er blevet til noget politisk.

»Jeg har fokuseret meget entydigt på det politiske. Jeg har skam også engang bagt kage og lavet kaffe, men jeg holdt hurtigt op med det, fordi jeg ville have politisk indflydelse,« siger hun til Politiken og uddyber:

»Den opgave skal ikke parkeres hos mig, for jeg er ambitiøs og vil noget med politik. En af grundene til, at jeg er lykkedes med noget i politik er, at jeg er gået uden om de der ting. Jeg vil være der, hvor magten og politikken er«.

Camilla Schwalbe mener ikke, at hun med sin udmelding peger fingre af sit partis »praktiske grise«:

»Jeg tror generelt og særdeleshed i politik, at kvinder tager de organisatoriske opgaver på sig og rammerne for møderne i stedet for at søge politisk indflydelse,« siger hun til Politiken og uddyber:

»Vi må få øjnene op for, hvordan realiteterne er. Vi må ikke være blåøjede og tro, at indflydelsen bare kommer dumpende ned i skødet, fordi vi er valgt ind i en bestyrelse. Det er noget, vi skal opsøge«.