DSU-formand: Det er en hamrende alvorlig situation

Formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom maner dog al snak om Helle Thorning-Schmidts fremtid til jorden inden hovedbestyrelsesmøde fredag aften.

Arkivfoto Formand for DSU, Camilla Schwalbe, kigger med alvor på situationen i moderpartiet Socialdemokraterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraterne er i krise, medgiver formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Camilla Schwalbe (S), men hun affejer den omfattende debat om statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) fremtid, der de seneste dage har optaget Christiansborg.

»Det er en hamrende alvorlig situation, vi står i i Socialdemokratiet, og det har vi stået i længe. Det kalder på stærke socialdemokratiske ideer og en debat taget i baglandet, men den persondiskussion, der foregår lige nu er fuldstændig irrelevant for vores parti«.

Fredag aften er der møde i Socialdemokraterne, og her skal Helle Thorning-Schmidt mødes med partiets hovedbestyrelse og kredsformænd i Svendborg.

Mødet kommer oven på en uge med voksende intern kritik og dagen efter, at Thorning-Schmidt atter var ude og slå fast, at hun ikke har i sinde at forlade sit parti til fordel for et EU-job.

Camilla Schwalbe, der er del af partiets hovedbestyrelse, fortæller, at der på mødet er behov for en diskussion af, hvad der skal ske med partiets politik.

»Men det er bare ikke et møde, hvor det skal køres op i en spids. Det er ikke et dommedagsmøde,« siger hun.

Ifølge DSU-formanden er det altså nødvendigt, at der bliver fokuseret på politikken.

Hun efterlyser blandt andet socialdemokratiske principper i den økonomiske politik, ligesom hun vil vende, hvor regningen efter den økonomiske krise skal betales.

Desuden mener Camilla Schwalbe, at der er behov for at diskutere, hvem partiet repræsenterer.

»For vi repræsenterer ikke alle lige meget. Vi er først og fremmest til for middelklassen,« siger hun.