DR fyrer Khader efter politisk comeback

Naser Khader kan ikke føre politik og samtidig på troværdig vis diskutere aktuelle emner fra den arabiske verden i P1-programmet »Arabiske Stemmer«, mener DR. Khader selv er uenig.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Naser Khader, der netop har annonceret, at han stiller op som folketingskandidat for de Konservative i Østjylland, kan ikke både føre konservativ politik og samtidig agere troværdig vært på P1-programmet »Arabiske Stemmer«, hvor han sammen med mellemøstkorrespondent Steen Nørskov diskuterer ugens emner fra den arabiske region, mener DR.

Og derfor kommer han også til at stoppe som vært, fastslår redaktionschef hos DR Danmark Judith Skriver, der er ansvarlig for programmet »Arabiske Stemmer«:

»Allerede i går (tirsdag, red.) fortalte jeg Naser Khader, at vi ikke kan leve med hans dobbeltrolle. Det strider imod DRs programetik at have en politiker ansat, der har nogle af de samme værdipolitiske mærkesager, som han udtaler sig om som vært,« siger Judith Skriver til DR Kultur.

Men Naser Khader, som gerne vil fortsætte på programmet, er lodret uenig med DRs ledelse:

»Arabiske Stemmer er jo ikke et politisk program, men ren folkeoplysning og public service. Så jeg ser intet problem i at fortsætte som vært, selv om jeg skulle blive valgt ind i Folketinget,« siger han til DR Kultur.

Mellemøsteksperten, debattøren og det tidligere folketingsmedlem Naser Khader fortalte på et pressemøde onsdag, at han sagt ja til et tilbud fra de Konservative i Østjylland om at stille op som folketingskandidat. Han skal formelt godkendes som kandidat torsdag.