DR: Det er intet galt med vores interview

DRs nyhedsdirektør roser det interview i lækage-sagen med Søren Gades pressechef, som Journalisthøjskolen stempler som uetisk og "dumpet med et brag".

Forsvarsministerens spindoktor, Jacob Winther, er blevet en berømt - eller berygtet - mand efter sagerne og lækagen og jægerbogen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nyhedsdirektør i Danmarks Radio, Ulrik Haagerup, afviser alle Journalisthøjskolens anklager om manipulation og uetisk journalistik i dækningen af den seneste udvikling i lækagesagen.

- Jeg er fuldstændig uenig med Pia Færing (lektor på Journalisthøjskolen - red.), siger Ulrik Haagerup, som i stedet slår fast, at interviewet er godt og fair.

DR bragte i går historien:Pressechef: Læk kom fra Jægerkorpset på baggrund af et 22 minutter langt interview med Jacob Winther, hvor Winther får sagt, at TV2 har sine oplysninger fra jægerkorpset. Altså, peger pilen ikke længere på Winther selv, som ellers kunne risikere en fængselsstraf på op til 12 år for lækage.

Hør interview: Det sagde Jacob Winther
Læs også: DR i internt strid om lækage-bånd

Lektor: DR manipulerer spindoktor

Lektor på Journalisthøjskolen Pia Færing hævder, at spindoktor Jacob Winther ikke sender bolden videre til jægerkorpset. Tværtimod bruger han det meste af interviewet på at forklare, at han ikke aner, hvem lækken til oplysningen om, at danske jægersoldater skulle til Irak, kom fra. I stedet understreger han flere gange, at han gætter. Da DR bliver ved med at spørge ham, siger han på et tidspunkt, at TV 2 har fortalt ham, at lækken er jægerkorpset.

Men ifølge lektoren kommer det efter, at Jacob Winther er blevet kørt rundt i manegen af DR-journalisten, som hun ville dumpe med et brag på skolen pga. manipulation.

DR: Det er en historie

Det vil Ulrik Haagerup ikke have siddende på sig:

- Han (Jacob Winther, red. )siger, at han ikke ved det. Men han siger, at TV 2 siger, at det var jægerkorpset. Og det er den historie, vi har lavet, og den har vi ingen problemer med.

Men han gentager flere gange, at han ikke ved det og I laver alligevel historien om, at spindoktoren siger, at lækken kommer fra jægerkorpset! Det siger han jo ikke?

- Han svarer tre gange i interviewet, at TV 2 har sagt det til ham. Kan du ikke se, at det er en historie?, spørger Haagerup, der gentager, at der intet er galt med det interview.