DR-chef revser Dansk Folkeparti i udenlandsk radio

DR-dramachefen understreger, at hun måske skulle have holdt sin mund, men at hun grundlæggende står ved de ting, hun har sagt

Piv Bernth her til højre. Fold sammen
Læs mere
Foto: SEBASTIEN NOGIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»De kan ikke lide immigranter«

Sådan karakteriserede dramachef i Danmarks Radio, Piv Bernth, Dansk Folkeparti, da hun i november besøgte Radio New Zealand.

Dramachefen var i radioen for at fortælle om DR’s seersuccesser som ”Borgen” og ”Forbrydelsen”.

Men undervejs i det godt en halv time lange interview, bliver Piv Bernth også spurgt til virkelighedens politiske liv i Danmark.

Blandt andet bliver Piv Bernth spurgt, hvorfor Helle Thorning-Schmidt ikke blev genvalgt ved sommerens folketingsvalg:

»Jeg ved det faktisk ikke. Jeg forstår det ikke,« sagde Piv Bernth og fortsatte:

»Vi har et højrefløjsparti, der hedder Dansk Folkeparti, der har fået mange stemmer. De kan ikke lide immigranter, og de forsøger at være meget venligt stemt over for pensionister, men det er ikke virkeligheden, for de skærer ned på andre måder, der rammer alle,« lød dramachefens analyse.

Og hun understregede samtidig, at hun »ikke har respekt« for, at Dansk Folkeparti ikke gik med i regering efter valget.

Piv Bernth understreger over for Radio24syv, at hun måske skulle have holdt sin mund, men at hun grundlæggende står ved de ting, hun har sagt omme på den anden side af jordkloden.

»Jeg forsøger at forklare, at partiet har meget markante holdninger på særligt to områder, nemlig indvandring og ældrepolitik. Jeg siger også, at det er et indvandrerkritisk parti, og det synes jeg er helt i tråd med virkeligheden,« siger hun til Radio24syv.

»Derudover forsøger jeg at forklare, at der på det tidspunkt er en debat i Danmark om det paradoks, at partiet blev valgets helt store sejrherre, men alligevel valgte ikke at gå i regering.«

»Det kan da godt være, at jeg bare skulle have holdt min mund. Men min helt principielle holdning er, og det gælder i alle sammenhænge, at med indflydelse følger ansvar, og det står jeg ved,« siger hun.