DR-chef forsvarer ringetone med Haarder

Det er ren satire, når DR P3 tilbyder Bertel Haarders raseri som ringetone, siger kanalchef Ole Mølgaard.

Klippet med Bertel Haarder, der flipper ud er gået viralt og findes på YouTube. Andre har mixet hans vredesudbrud med julesangen 'På loftet sidder Nissen med sin julegrød' med henvisning til, at Haarder selv efterfølgende fortalte, at han var blevet afbrudt midt i sin risengrød. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig

Det er ikke ondt ment, men ren satire og underholdning, når P3 tilbyder Bertel Haarders voldsomme vredesudbrud som ringetone. Sådan lyder meldingen fra kanalchef i DR Ole Mølgaard.

- Det er ikke journalistik. Det er ren satire og underholdning. P3 går til kanten og gør det også her, siger Ole Mølgaard, selv om DR i forvejen er under kraftig beskydning for overhovedet at vise TV-klippet og dermed udstille den iltre indenrigs- og sundhedsminister.

Er det ikke at udstille ham uden en journalistisk begrundelse?

- Det er ikke journalistik. Berlingske Tidende har også tegneserier og underholdende artikler. Det er fuldstændig på samme måde.

I bliver kritiseret fra mange sider for at bringe indslaget med Bertel Haarder, og mange danskere stiller spørgsmålstegn ved, at I overhovedet sender klippet. Er det så ikke at gøre grin med ham at ligge vredesudbruddet ud på jeres hjemmeside som en ringetone?

- Det er satire. Og det er sjov. Og det er ment med et glimt i øjet. Og sådan håber jeg, det bliver opfattet, siger P3-chefen

Han tilføjer, at man har mulighed at give sin mening til kende om, hvad man synes om ringetonen og muligheden for at downloade den, på P3s hjemmeside.

- Nogle er kritiske. Og sådan er P3 også. Vi går til kanten, siger han, inden han dog tilføjer: 

- Jeg vil dog ikke selv have den som ringetone. Jeg ville ikke bryde mig om, at min telefon ringede med den på.

Ringetonen med Bertel Haarders vredesudbrud er indtil videre blevet downloadet af cirka 1.000 danskere. Og på P3s hjemmeside foregår der i øjeblikket en heftig debat. Tina skriver:

- Jeg bryder mig ikke særlig meget om Bertel Haarder, men synes godt nok, at det er uanstændigt det her… Ét er at offentliggøre optagelsen – det er stupid – men så tilmed at tilbyde ringetoner med det…

Thomas Nissen har det anderledes:

- Det er kanon… meget mere Bertel… gerne hver aften… tak tak…