DR bøjer sig for seerne

Fra 31. januar kan børn igen se "Fjernsyn for dig" klokken 17.30. DR bøjer sig for forældrenes protester.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu får forældre igen tid til at lave mad til deres børn. DR har nemlig bøjet sig for en storm af seerprotester over, at "Fjernsyn for dig" er flyttet væk fra det - for børnefamilier - kritiske tidspunkt 17.30.

Fra 31. januar er programmerne "Lille Nørd" og "Skæg med bogstaver" tilbage på deres sædvanlige tidspunkt klokken 17.30.

I modsætning til tidligere skal børnene dog ikke tænde for DR1, men for børnekanalen DR Ramasjang, siger DR's mediedirektør, Mikael Kamber.

- DR Ramasjang er blevet en stor succes blandt børnene - langt større end vi turde håbe på. Men vi bliver også nødt til at lytte til de forældre, som har været kede af den nye sendeplan

Dem kommer DR nu i møde med ændringerne, siger Mikael Kamber i en pressemeddelelse.

DR fik idéen til at ændre sendeplanen, fordi "Fjernsyn for dig" på DR1 tabte seere, og børnene i stedet zappede over på DR Ramasjang.

Lige efter nytår præsenterede DR de nye sendetidspunkter og indhold på en række områder - herunder på børneområdet. Det har dog medført mange reaktioner hos forældrene til de yngste seere, erkender Mikael Kamber.

Forældrene var især utilfredse med, at børnene i stedet for "Lille Nørd" og "Skæg med bogstaver" måtte nøjes med "Smølferne" klokken 17.30.

- Når man laver en ny sendeplan, vil der altid skulle justeres undervejs, siger Mikael Kamber, der tilføjer, at DR i dag tilbyder mere børnefjernsyn end nogen sinde.

DR Ramasjang gik i luften i 2009.

/ritzau/