Dovne Robert orker ikke tage sine valgplakater ned

Det er en uge siden, at kandidaterne til kommunalvalget skulle have taget deres valgplakater ned. Men Dovne Robert er en af dem, der fortsat hænger i lygtepælene.

Dovne Roberts valgplakater hænger stadig her to uger efter valget, og en uge efter plakaterne ifølge reglerne skulle have været taget ned. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Budskaber om »Mere kage« og »Oprør fra bunden« pryder fortsat lygtepæle i Københavns Kommune. Selvom det er en uge siden, at Dovne Robert, ligesom samtlige andre kandidater til kommunal- og regionsrådsvalget, skulle have fjernet deres valgplakater, reklamerer han fortsat for sig selv i hovedstaden.

»Når kommunen bliver irriteret over det, så ringer de vel og siger, hvor plakaterne hænger, og at jeg skal tage dem ned. På den måde slipper jeg for at køre rundt og kigge efter dem,« siger Dovne Robert, der stillede op på sin egen liste, men ikke blev valgt ind i Borgerrepræsentationen.

Robert Nielsen blev kendt som Dovne Robert, da han sidste år stod frem i DR2-programmet »På den 2. side« og fortalte, at han hellere ville leve af kontanthjælp frem for at få sig et lavtlønnet arbejde.

»Jeg har taget de plakater ned, jeg lige har set på min vej, men jeg gider altså ikke køre til Brønshøj for at se, om der hænger nogle af mine derude. Jeg ved, at en af mine venner har hængt dem op, men jeg ved jo ikke hvor,« siger han.

Kommunen har allerede taget nogle af hans plakater ned. Det har den ret til at gøre, hvis ophængeren ikke har fjernet plakaterne senest otte dage efter valgdagen. Regningen bliver sendt til kandidaten eller partiet på plakaten.

Det kan koste mellem 50 og 100 kroner at få fjernet en plakat, og Københavns Kommune oplyser, at den løbende tager plakater ned, men først har overblik over hvor mange om et par uger. I Aarhus Kommune er omkring 400 valgplakater indtil videre blevet tvangsfjernet - inklusive dem, der hang ulovligt under valgkampen, oplyser afdelingen for Trafik og Veje.

»Dagen efter valget gav vi kandidaterne en lille reminder om, at de havde otte dage til at fjerne dem, og så påbegyndte vi nedtagningen den efterfølgende torsdag. Men jeg synes nu egentlig, de har været flinke til at få dem ned,« siger belysningsingeniør Henrik Søndergaard fra Aarhus Kommune.

I København vil Dovne Robert bevidst lade nogle plakater hænge lidt endnu.

»Når der står »Mere kage«, er det jo et budskab, som folk kan gå og tænke over. Det kan både ses som et løfte og et krav om mere kage. Så kageplakaterne skal have lov at hænge, til kommunen piller dem ned, for de er ret fede,« siger han.

Også de Dovne Robert-plakater, der er blevet malet på, må kommunen stå for at tage ned, mener ejermanden. Især den på Nørrebro Runddel, der er helt gul af graffiti.

»Nu virker den nærmest som en installation i gadebilledet, fordi den er malet gul. Og det gør det lidt mere okay,« mener Dovne Robert.

Loven siger, at hvis ikke ophængeren har afhentet sine tvangsfjernede plakater hos kommunen inden for et halvt år, bliver de destrueret.