Dohrmann: Jeg har ikke tænkt mig at lave en »Camre«

Jørn Dohrmann fik blot 6.439 personlige stemmer. Alligevel kan han til sommer vinke farvel til Christiansborg til fordel for Europaparlamentet.

Jørn Dohrmann. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov

12 andre kandidater fik flere personlige stemmer end Jørn Dohrmann (DF) til europaparlamentsvalget uden at blive valgt ind. Hvor Dohrmann fik 6.439 stemmer, var der 19.736 danskere, der satte sit kryds ud for Socialdemokraten Britta Thomsen (S), og 32.406, der stemte på Liberal Alliances spidskandidat, Christina Egelund (LA). Men der skal mere end en popularitetsstatistik til at slå den nye EU-parlamentariker med den mindste opbakning ud.

»Det tager jeg mig ikke så meget af. Det drejer sig om, at man gør en forskel for borgerne. Jeg tænker, at det viser, at de andre politikere fører en forkert politik, eller sidder i et forkert parti,« siger Jørn Dohrmann.

Ifølge DF-politikeren har han ikke tænkt sig bare at lægge sig op af valgets helt store stemmesluger.

»Jeg vil arbejde for de vælgere, der har stemt på mig, og for de ting, som jeg har lagt vægt på i min valgkamp. Jeg vil kæmpe imod velfærdsturismen. Og jeg vil arbejde på områder som landbrugspolitik og miljøpolitik. Jeg vil se, om det kan lade sig gøre for mig at komme ind i de afdelinger og udvalg, der har med det at gøre. Der er nok at tage fat på,« siger Jørn Dohrmann.

Hans plads i Europaparlamentet betyder, at DF-politikeren træder ud af Folketinget.

»I min verden kan man ikke være begge steder på én gang. Når man stiller op til et valg, og det er en fultidsstilling, så synes jeg, det forpligter. Man kan ikke sidde begge steder. Jeg har ikke tænkt mig at lave en Mogens Camre,« siger Jørn Dohrmann.

Jørn Dohrmann har været medlem af Folketinget siden 2001 og miljøordfører for Dansk Folkeparti indtil nu.