Djøf: Situationen i Odder er usædvanlig

I Djøf mindes man ikke at have set nogen kommune stå helt uden direktion. Det er dog netop situationen i Odder Kommune, efter to topdirektører er blevet fyret.

Odder Kommune står i øjeblikket uden direktion efter fyringen af kommunaldirektør Kenth Halfdan Ferning og social- og kulturdirektør Jette Rud Knudsen. Det skal lægges oveni, at kommunens direktør for børn, unge, teknik og miljø, Mads Gammelmark, sagde sit job op i sidste uge.

Djøf, som repræsenterer de fyrede topdirektører, mindes ikke at have hørt om et lignende tilfælde.

»Det er en usædvanlig situation, at en kommune nu står uden direktion. Det mindes vi ikke at have set før,« siger Anne Mette Hjorth, der er chefkonsulent i Djøfs forhandlingsafdeling og ansvarlig for sagen.

»Vi er i kontakt med vores medlemmer og er lige nu i gang med at undersøge, hvad sagen drejer sig om,« fortæller chefkonsulenten, der ikke har yderligere kommentarer til sagen.

I en pressemeddelelse kunne borgmester i Odder Kommune, Uffe Jensen (V), mandag oplyse, at et enigt økonomiudvalg ikke ser Kenth Halfdan Ferning og Jette Rud Knudsen som de rette personer til at lede Odder Kommune. Derfor har kommunens politikere indstillet direktørerne til fyring grundet længere tids utilfredshed i organisationen.

Uffe Jensen fortæller i pressemeddelelsen, at han har fået henvendelser fra både ledere og medarbejdere om problemer i samarbejdet med direktionen. Og da Mads Gammelmark i sidste uge afleverede sin opsigelse, gav det anledning til en drøftelse af, hvorvidt Odder Kommune havde den rette ledelse.

Beslutningen blev truffet søndag aften i økonomiudvalget. Mandag eftermiddag blev de pågældende orienteret og forlod rådhuset, da de begge er fritaget for tjeneste.

Det er endnu uvist, hvornår en ny direktion er på plads, og hvordan den skal organiseres.

Odder Kommune oplyser i pressemeddelelsen, at de to direktører begge er kontraktansatte. Ifølge deres kontrakter har de begge krav på løn i opsigelsesperioden samt en fratrædelsesgodtgørelse. Samlet løber det op i 4,5 millioner kroner.