Djøf kræver forklaring på Peter Loft-sag

Det er mærkværdigt, at skatteministeren har valgt at sende sin departementschef, Peter Loft, hjem, mener fagforbundet Djøf, der kræver en forklaring fra ministeren.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skatteminister Thor Möger (S) har ikke længere tillid til din departementschef, Peter Loft, der onsdag blev sendt hjem, og det kommer bag på hans fagforbund, Djøf.

- Fritagelsen er uforståelig. Skatteministeren har jo indtil nu udtrykt fuld tillid til Peter Loft, og samtidig har både Justitsministeriet og Finansministeriet konstateret, at der ikke er grundlag for at tage disciplinære eller tjenstlige skridt, siger administrerende direktør i Djøf, Mogens Kring Rasmussen, der nu kræver en forklaring fra Skatteministeriet.

Peter Loft har siden november sidste år været under mistanke for at have holdt møder med Skat under behandlingen af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag. Loven siger, at Skatteministeriet ikke må blande sig i konkrete afgørelser af skattesager hos Skat, og derfor kulegraver en skattekommission nu sagen. Indtil da er departementschefen fritaget for tjeneste.

- Ministeriet står over for store udfordringer, og jeg har besluttet, at Skatteministeriet skal have en ny departementschef. I den situation er det jo klart, at det også betyder, at jeg ikke har haft den fornødne tillid til, at Peter Loft kunne stå i spidsen for de udfordringer, Skatteministeriet har, siger Thor Möger og understreger, at Peter Loft ikke er fyret.

- Han er stadig ansat. Han er fritaget for tjeneste, og det betyder, at han ikke længere er min nærmeste rådgiver, og at Skatteministeriet nu skal have en ny departementschef, siger han.

Men den forklaring er altså ikke god nok til Djøf.

- Det er en meget vidtrækkende konsekvens at fritage folk fra tjeneste og samtidig annoncere, at man vil slå hans stilling op, når vi ikke har set noget grundlag for sådan en beslutning. Dermed signalerer man jo klart, at Peter Loft ikke længere skal være departementschef i Skatteministeriet, siger Mogens Kring Rasmussen.

- Jeg synes, man skylder en nærmere forklaring på, hvad ministerens mistillid bunder i, fordi for os er der ikke noget nyt i den her sag, og der har indtil nu ikke været noget som helst at sætte på Peter Loft i forhold til en disciplinærsag.