DI: Plan for arbejdskraft er god

En stor del af regeringens 10-punkts plan for at skaffe arbejdskraft er hentet fra Dansk Industris forslag. Det glæder industriens administrerende direktør.

Erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI) er tilfreds med, at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i sin åbningstale bebuder en 10-punkts plan, der skal skaffe mere arbejdskraft.

- Over 70 procent af de danske virksomheder har haft svært ved at få den nødvendige arbejdskraft det seneste år, og det gælder både ufaglærte, faglærte og højtuddannede, siger Dansk Industris administrerende direktør Hans Skov Christensen.

Men industrien kan også være godt tilfreds, for mange af regeringens forslag er hentet fra Dansk Industris eget udspil Plan B, der blev præsenteret forleden. Og det glæder Hans Skov Christensen.

Regeringen vil blandt andet udvide green card-ordningen, jobkortordningen og forskerskatteordningen for at lette adgangen for udenlandske medarbejdere. Regeringen vil give nedslag i skatten på maksimalt 100.000 kroner for 64-årige for at få flere til at blive på arbejdsmarkedet.

- Det er positivt, at regeringen spiller så håndfast ud. Der er tale om forslag, der hurtigt vil kunne få effekt på det samlede arbejdsudbud, siger Hans Skov Christensen, der håber, at skattenedslaget også kommer til at gælde for folk på 65 og 66 år.

Også DI's forslag om at nedbringe sygefraværet og forbedre de offentligt ansattes mulighed for at gå fra deltid til fuldtid indgår i regeringens 10-punktsplan.

- Det er i denne forbindelse vigtigt at understrege, at effekterne af større effektivitet i den offentlige sektor ikke nødvendigvis frigør arbejdskraft til den private sektor. Men effektiviseringer vil give et væsentligt bidrag til den udvidelse af den offentlige beskæftigelse, som regeringen lægger op til i sin 2015-redegørelse, påpeger Hans Skov Christensen.
/ritzau/