DI: Finanslov er godt nyt for virksomheder

Finansloven for 2014 styrker tilskyndelsen til at arbejde og gør sit til at løfte konkurrenceevnen i danske virksomheder, mener Dansk Industri.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Industri er positivt stemt over for den netop indgåede finanslovaftale mellem regeringen, Venstre og de Konservative.

»Det er en god finanslov for danske virksomheder og deres medarbejdere. Det har været afgørende, at vores politikere holdt fast i en troværdig kurs for dansk økonomi. Det har partierne formået med denne aftale,« udtaler den administrerende direktør i DI, Karsten Dybvad, i en skriftlig meddelelse.

Det glæder ham især, at indholdet i aftalen har fokus på at styrke tilskyndelsen til at arbejde og løfte konkurrenceevnen i danske virksomheder - og dermed bane vejen for flere private job.

»Aftalen fremrykker flere allerede vedtagne lempelser af belastende skatter og afgifter. Det giver her og nu et ekstra løft til virksomhedernes konkurrenceevne,« siger Karsten Dybvad.

Helt konkret bruges der 800 millioner kroner til at fremrykke skatte- og afgiftslettelser fra vækstplanen, så de gælder fra 2014 i stedet for fra 2015.

Der bruges desuden 900 millioner kroner til højere beskæftigelsesfradrag, jobfradrag til kontanthjælpsmodtagere og et højere beskæftigelsesfradrag for enlige forsørgere.