DI: Erhvervskandidat vil klæde studerende bedre på til job

Landets studerende vil få en stærk tilknytning til erhvervslivet med en deltidskandidat, mener Dansk Industri.

Landets universitetsstuderende vil stå stærkere på arbejdsmarkedet, hvis de har et eksamensbevis fra en erhvervskandidatuddannelse i hånden, mener Charlotte Rønhof, underdirektør i Dansk Industri (arkivfoto). Scanpix/Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere

København. Landets universitetsstuderende vil stå stærkere på arbejdsmarkedet, hvis de har et eksamensbevis fra en erhvervskandidatuddannelse i hånden.

Det mener Charlotte Rønhof, der er underdirektør i Dansk Industri.

Hendes reaktion kommer efter, at regeringen har meldt ud, at det skal være muligt for universiteterne at udbyde erhvervskandidatuddannelser, som vil tage fire år på deltid, så de studerende samtidig kan arbejde.

- Vi er utrolig glade for den mulighed. Det er en rigtig god idé, som vi også selv har foreslået, siger Charlotte Rønhof.

Uddannelsen skal give de studerende mere frihed til at prøve kræfter på arbejdsmarkedet, før de er færdiguddannet. Og det har de studerende brug for, mener Charlotte Rønhof.

- Der er alt for mange, som får et praksischok, når de står med kandidatuddannelsen. Så denne her erhvervskandidat vil give dem god erfaring.

- Når man både er i job og på studie, vil det gøre, at de studerende kan få en tydelig fornemmelse af, hvad deres uddannelse kan bruges til på et job, når de er færdige, siger hun.

Det vil løfte kompetenceniveauet blandt universitetsstuderende og ruste dem bedre til erhvervslivet, hvis de allerede har flere års arbejdserfaring.

Det vil gøre de studerende mere attraktive for deres kommende arbejdsgivere, mener underdirektøren.

- For virksomhederne betyder det jo også, at de kandidater, som bliver færdige efter en fireårig erhvervskandidat, er meget mere klar til at gå om bord i et kandidatjob, end de er i dag.

- De studerendes tilknytning til arbejdsmarkedet bliver stærkere. Og der er ingen tvivl om, at virksomheden vil have en interesse i at ansætte den studerende bagefter, siger Charlotte Rønhof.

Den nye erhvervskandidatuddannelse er oprettet som en forsøgsordning og er første tiltag i en ny frihedspakke på uddannelsesområdet.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) vil invitere Folketingets partier til forhandlinger om forsøgsordningen.

Studerende, som bliver optaget på erhvervskandidatuddannelserne, skal være ansat i mindst 25 timer om ugen i et job, hvor de er blevet ansat på baggrund af deres bachelor.

Erhvervskandidatuddannelserne er ikke SU-berettigede, men de studerende vil i stedet få løn for deres arbejde.

/ritzau/