DI-direktør overvejer at stille op for Socialdemo-kraterne

Direktør Lars Goldschmidt fra erhvervsorganisationen Dansk Industri tygger på tilbuddet om at blive socialdemokratisk folketingskandidat på Bornholm.

Dansk Industris direktør, Lars Goldschmidt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke hver dag, at en topchef hos industrien springer ud som socialdemokrat. Men det er ikke desto mindre det, som direktør Lars Goldschmidt fra brancheorganisationen Dansk Industri (DI) nu gør.

Han er i spil som mulig socialdemokratisk folketingskandidat på Bornholm.

»Jeg interesserer mig for politik, og det har jeg gjort, lige siden jeg var ganske ung. Jeg er blevet spurgt, om jeg kunne have lyst til at stille op til Folketinget, når der engang måtte blive valg. Og jeg har svaret, at det vil jeg gerne overveje. Jeg har snakket om det med nogen, men ikke andet,« siger Lars Goldschmidt til Berlingske Nyhedsbureau.

»Da jeg blev ansat i DI, var jeg medlem af SF, og så skiftede jeg til Socialdemokraterne. Der har jeg været medlem i mange år,« fortæller DI-direktøren.

Spørgsmål: Hvorfor lige Socialdemokraterne?

»For det første interesserer de sig for, hvordan vi kan skabe værdi i Danmark. For det andet interesserer de sig for, at vi har et ordentligt samfund. Det er derfor, jeg har valgt Socialdemokratiet,« siger Lars Goldschmidt, der fortsat vil tale erhvervslivets sag, hvis han vælger at stille op og kommer i Folketinget.

»Jeg har arbejdet for at give erhvervslivet ordentlige vilkår i DI, og det vil jeg gøre fortsat,« understreger han.

Spørgsmål: Mener du, at Socialdemokraterne gør nok for erhvervslivet nu?

»Det er der jo ingen, der gør,« siger DI-direktøren og fortsætter:

»Der er selvfølgelig ting hos Socialdemokraterne, jeg ikke er enig i, ligesom jeg også er uenige med andre partier på nogle punkter. De reformer, der skal laves, skulle måske laves hurtigere. Mange af de tiltag, der er truffet, har haft den rigtige retning, men har bare været for små.«

Lars Goldschmidt har blandt andet været direktør for Arbejdsmarkedsstyrelsen og Foreningen af Rådgivende Ingeniører, inden han i 2008 blev udnævnt som direktør hos DI.

I 1999 udgav han bogen »Borgerlige ord efter revolutionen« sammen med blandt andre nuværende undervisningsminister Christine Antorini (S).

Posten som folketingskandidat på Bornholm er blevet ledig, efter Jeppe Kofod (S) er blevet valg som Socialdemokraternes spidskandidat til Europa-Parlamentet.