DFs næstformand: EU-sag er noget rod - men vi rydder op

DF har ikke afgjort, om Morten Messerschmidt skal i hovedbestyrelsen igen, siger næstformand Peter Skaarup.

Grundlovsdag vendte Morten Messerschmidt tilbage til EU-Parlamentet. Hans fremtid i Dansk Folkeparti er uafklaret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Dansk Folkeparti har ryddet op i sine EU-parlamentarikeres rodede omgang med EU-midler.

Det mener DFs næstformand, Peter Skaarup.

DR-dokumentaren »DF og de skjulte bilag« afslører, at EU-parlamentarikeren Jørn Dohrmann har flyttet én million kroner i EUs »blyantspenge« til sit eget firma. Det skete i strid med DFs og EUs regler.

»Blyantspenge« er et bidrag til at dække EU-parlamentarikernes udgifter til kontordrift.

»Det er et rodet forløb. Men jeg hæfter mig ved, at der er bragt orden i disse ting. Jørn Dohrmann har meddelt, at han selvfølgelig sørger for, at der er de rigtige revisorerklæringer,« siger Peter Skaarup.

Partiet lovede i 2014 ved valgkampen til EU-Parlamentet, at en uafhængig revisor ville tjekke de 32.000 kroner, som alle parlamentarikere får skattefrit hver måned fra parlamentet til kontorhold.

»Jørn Dohrmann har det ikke anderledes end andre EU-parlamentarikere. Hvis man ikke forbruger »blyantspenge«, skal de tilbagebetales. Som andre medlemmer selvfølgelig gør,« siger Peter Skaarup.

Dokumentaren sætter også søgelys på Rikke Karlsson. Hun forlod DFs EU-gruppe i 2015, da hun trak Morten Messerschmidt ind i en sag om misbrug af EU-midler.

Hun skal have aflønnet sin søn, en ven og en veninde med »blyantspenge« i strid med EUs regler. Peter Skaarup vil ikke kommentere Rikke Karlssons forhold, da hun har forladt partiet.

Grundlovsdag vendte Morten Messerschmidt tilbage til EU-Parlamentet. Hans fremtid i Dansk Folkeparti er uafklaret. EUs svindelkontor, Olaf, undersøger hans rolle i EU-partiet Meld og den tilhørende fond Feld, som formøblede EU-midler.

»Morten Messerschmidt har været syg. Nu er han indtrådt i EU-Parlamentet. Forhåbentlig finder han sig godt til rette dér igen. Det er vort udgangspunkt. Der er ikke truffet nye beslutninger,« siger Peter Skaarup.

Messerschmidt sad før sagen i DFs hovedbestyrelse og ville i Folketinget.

/ritzau/