DFs mand på Københavns Rådhus løber ingen steder: »Det er en usmagelig og organiseret hetz«

Det er noget af det »mest tarvelige, at forsøge at bilde befolkningen ind, at den person, som kun havde siddet på formandsposten i få måneder, har været og er skyld i alle DFs ulykker.« Det mener partiets mand på Københavns Rådhus.

Finn Rudaizky er DFs medlem af Borgerrepræsentationen på Københavns Rådhus, og han langer hårdt ud efter dem, som har forladt partiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Juul Pedersen/Scanpix 2017
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Medlemmerne vælter ud af Dansk Folkeparti. Peter Skaarup og Søren Espersen er to af de seneste, der har meldt sig ud af det kriseramte parti. Men fra Dansk Folkepartis mand på Københavns Rådhus lyder en helt anden melding.

Det er den 80-årige Finn Rudaizky, der ikke har tænkt sig at rende af pladsen. Det skriver Københavnliv.dk.

I en kortfattet besked til mediet skriver han:

»Jeg bliver.«

Finn Rudaizky har lagt en klumme ud på 24 nyt, der kalder sig Danmarks borgerlige netavis. Heri skriver han blandt andet:

»Den politiske DF-nedtur startede med fire store valgnederlag med de samme personer ved roret. Og med de samme personers totale ulyst til at se i øjnene, at det var tid til, at nye kræfter tog over. Det er en ukonstruktiv debat, at skændes om hvor ansvaret skal placeres,« hedder det i klummen.

Finn Rudaizky mener, at det også er noget af det »mest tarvelige, at forsøge at bilde befolkningen ind, at den person, som kun havde siddet på formandsposten i få måneder, har været og er skyld i alle DFs ulykker.«

Han fortsætter:

»Det er en usmagelig og organiseret hetz, som virkelig vil noget. At være medlem af et politisk parti, kan egentlig godt sammenlignes med at være med i et fællesskab på et fodboldhold. Hvis du kun har lyst til at være med i medvind og svigter kammeraterne i modvind, når holdets sammenhold for alvor gælder, så er loyalt holdspil nok alligevel ikke noget for dig. DF kommer over denne krise,« hedder det.

I samme artikel i Københavnerliv undrer formanden for Dansk Folkepartis vælgerforening i København, Ivan Hemmingsen, sig over, at Peter Skaarup har meldt sig ud af partiet. Peter Skaarup var Dansk Folkepartis spidskandidat i København indtil han meldte sig ud af partiet.

Ivan Hemmingsen har ikke selv tænkt sig at melde sig ud af partiet.