DFs kaserne-forslag kan være i strid med fængselsreglerne

Det er både uværdigt og i strid med fængselsreglerne at lade 15 udvisningsdømte overnatte i samme rum, sådan som Dansk Folkeparti foreslår at lade dem gøre på kaserner, siger Kriminalforsorgsforeningen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis danske værnepligtige kan sove 15 mand i samme rum, så kan udenlandske indsatte også, mener Dansk Folkeparti, der vil lade udvisningsdømte afsone på nedlagte kaserner, skriver dr.dk. Men det vil både være uværdigt og i strid med de europæiske fængselsregler, siger formand for Kriminalforsorgsforeningen John Hatting.

»Der står klart og tydeligt i de europæiske fængselsregler, at indsatte skal overnatte på én-sengsstuer, altså have egen celle, så som jeg ser det, er det i strid med reglerne. Desuden er det aldeles udansk at sætte så mange i samme celle,« siger John Hatting og tilføjer:

»Og jeg tænker, at reglerne dækker over, at alle - uanset nationalitet - grundlæggende skal behandles ordentligt.«

I Kriminalforsorgsforeningen ser man hellere, at man styrker de igangværende initiativer om at få sendt så mange udvisningsdømte kriminelle til afsoning i hjemlandet, fortæller formanden:

»Og så bør man arbejde videre med de udrejseafdelinger, som allerede er taget i brug i tre af de lukkede danske fængsler,« siger John Hatting.

Han understreger, at Kriminalforsorgsforeningen er enig i justitsminister Karen Hækkerups (S) udsagn om, at »udlændinge, der begår kriminalitet i Danmark, har ikke noget at gøre her. De skal ud af landet«. Men løsningen er ikke at behandle folk dårligere i håb om, at de så vælger at tage til andre lande end Danmark, siger John Hatting:

»Kriminalitet er i dag grænseoverskridende, og løsningerne skal således også findes i fællesskab,« siger han.

Venstre ser positivt på Dansk Folkepartis forslag, men har dog et enkelt forbehold, fortæller retsordfører Karsten Lauritzen (V):

»Vi er enige i, at man bør samle de udvisningsdømte og skære ned på resocialisering til dem og dermed spare nogle skattekroner, som i stedet kan bruges på folk, som rent faktisk har et ønske om at bo og leve i Danmark i en kriminalitetsfri tilværelse. Men måske er det lige at gå vidt nok at samle 15 mand på én stue,« siger Karsten Lauritzen.