DFs fuldskægs-forbud gøres til grin på sociale medier

..Nu deler twitterbrugerne skægbilleder af Holger Danske, julemanden og Grundtvig.

En beskægget dansker, Thorvald Stauning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix Denmark
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Læger med stort fuldskæg bør forbydes på danske hospitaler, mener DF's spidskandidat til hovedstadens regionsråd, Henrik Thorup, efter han under et privat hospitalsbesøg blev mødt af en læge med stort, sort fuldskæg:

»Når man har et skæg af den størrelse, så har man en vis religion, som jeg aldeles ikke bryder mig om,« uddybede han over for Berlingske onsdag og argumenterede for et skægforbud, som kunne sætte »en stopper for disse knæfald for muslimske traditioner«.

Onsdag eftermiddag blev sagen landspolitisk, da DF's gruppeformand på Christiansborg, Peter Skaarup, gav opbakning til forslaget om et forbud mod læger med stort fuldskæg.

Venstres folketingsmedlem, Eva Kjer Hansen siger, at »det må være dagens joke.« Og sådan er synspunktet også blevet grebet an på Twitter. Her deler folk i flæng billeder af fuldskæggede mænd, som modbeviser tesen om, at med »et skæg af den størrelse, så har man en vis religion«.

Twitterbrugerne har blandt andet delt billeder af Platon, julemanden, Grundtvig, »lægevidenskabens fader« Hippokrates, Holger Danske og såmænd også et billede af en lokal byrådspolitiker fra DF i Aarhus Kommune:

I interviewet med Berlingske blev Peter Skaarup, gruppeformand i DF, spurgt, om det ikke var en biting at have religiøst betinget skæg, hvis man var en dygtig læge. Til det svarede Peter Skaarup:

»Det synes jeg ikke, det er. Meget i vores lille Danmark handler om signaler, man kan møde folk med.«

Venstres folketingsmedlem Bertel Haarder siger ganske kort om diskussionen:

»Det kan jeg ikke tage alvorligt, og derfor mener jeg heller ikke, at man skal bruge tid på det.«