DFer overvejer sin fremtid

Lokalformanden i Nyborg trak sig søndag fra sin post efter en kraftig advarsel fra partiledelsen. Den kom efter ytringer om Venligboerne på Facebook.

Jens Hald, var indtil søndag Dansk Folkepartis lokalformand i Nyborg.
Læs mere
Fold sammen

En kraftig advarsel fra ledelsen i Dansk Folkeparti fik søndag Jens Hald, lokalformand for DF i Nyborg, til at trække sig fra posten. Det skete efter politianmeldelsen af at opslag på Facebook, hvor Jens Hald mente, at Venligboerne, der hjælper flygtninge, bør kronrages som tyskertøserne: »Den dag det går op for den danske befolkning, at den er helt gal, skal vi klippe disse venligboere helt skallede, som tyskerpigerne blev i sin tid.«

Nu tænker Jens Hald over, om han overhovedet kan fortsætte i partiet som menigt medlem.

»Søren Espersen i folketingsgruppen kan sige helt uden konsekvenser, at det er ok at bombe kvinder og børn for at få ram på IS. Han må også gerne sige, at vi kan flytte flygtningene til Grønland. Det er også helt fint, når Mogens Camre ytrer sig. Hvad må jeg? Ledelsen har oplyst til mig, at jeg også som menigt medlem har en pligt til at lægge bånd på mig selv. Jeg skal lige have fundet ud af, hvad det er for bånd. Det bliver svært at sidde og måle og veje hver eneste ytring. Som privatmand er jeg derimod en fri fugl,« siger Jens Hald til Berlingske.

Det var Poul Lindholm Nielsen, partisekretær i Dansk Folkeparti, der meddelte Jens Hald, at han omgående måtte træde tilbage som lokalformand. »Vi kan ikke acceptere disse ytringer, og vi traf en hurtig beslutning, og nu er han menigt medlem. Så tager vi den derfra. Men selv om Jens Hald er menigt medlem, er han stadig forpligtet til at holde sig inden for visse grænser. Der gælder de samme betingelser,« siger han til Berlingske.