DF'er imod partilinje: Vakuum-mad »bedste løsning« for de ældre

Dansk Folkepartis viceborgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune kalder ugegammel vakuumpakket smørrebrød bedst for kommunens ældre.

Ældre må flere steder i landet vænne sig til, at ægge- og leverpostejmaden fra kommunen er smurt for over en uge siden. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Op til ni dage gammel vakuumpakket mad er »den bedste løsning« for de ældre.

Det siger 1. viceborgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Dansk Folkepartis Anne Møllegaard Mortensen, til TV 2 Fyn.

Dermed går hun stik imod sit eget partis udmeldinger fra Christiansborg.

»Jeg er sikker på, at de ikke ser det som en ni dage gammel vakuumpakket madpakke, fordi det er velsmurt, og det ser stadigvæk lækkert ud,« siger hun og fortsætter:

»Det er ligesom noget smørrebrød, det må vi ikke tage fejl af, og det er ernæringsmæssigt meget bedre for den ældre.«

Over for den lokale tv-kanal bedyrer hun desuden, at hun »helt sikkert« selv ville spise maden.

Udmeldingen fra DF-viceborgmesteren ligger fjernt fra Dansk Folkepartis udmeldinger fra Christiansborg, hvor værdiordfører Pia Kjærsgaard i Berlingskes hurtigblog »Den Politiske Puls« skriver:

»Lyder det lækkert med en rullepølsemad, der blev smurt for op til ni dage siden? Løber munden i vand over udsigten til en tør vakuumpakket karbonade? Nej, naturligvis ikke. Maden smager derefter. Den er måske nok ikke sundhedsskadelig, men den er kedelig, tør og uinspirerende. Det, der for den ældre skulle være dagens højdepunkt, ender med at være en skuffelse.«

Pia Kjærsgaard efterlyser handling fra socialminister Manu Sareen (R), men adresserer ikke kommunernes ansvar, herunder ansvaret hos hendes partifælle i Faaborg-Midtfyn Kommune:

»Hvad ville en virkelig minister gøre i denne situation? Han ville naturligvis træde i karakter som minister og trække i nødbremsen omgående. Han ville lovgive på området, så kommunerne ikke længere kan behandle svage ældre på denne helt uacceptable måde. Han ville sørge for at udstikke minimumskrav til ældres forplejning. Og her ville vakuumpakket mad dumpe med et brag,« skriver Pia Kjærsgaard.

Også Dansk Folkepartis socialordfører Karin Nødgaard opfordrede søndag Manu Sareen til at gribe ind. Hun har selv på Jyllands-Postens foranledning været med til at prøvesmage nogle af de måltider, der bliver serveret for de ældre.

»Det er frustrerende, hvad man vælger at vakuumpakke og servere. Det var så ringe, at jeg faktisk græmmedes, da jeg gik derfra,« sagde Karin Nødgaard søndag.