DF'er efter Støjberg-opsang: Venstre er desperat

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, afviser Inger Støjbergs kritik om skræmmekampagne og kalder Støjberg for desperat.

Arkiv Fold sammen
Læs mere

Dansk Folkeparti er hurtig til at tage til genmæle efter svadaen fra integrationsminister Inger Støjberg (V) på Venstres landsmøde, hvor venstrepolitikeren anklagede DF for at føre en »falsk« og »uhæderlig« EU-kampagne.

»Når man bruger den slags udtryk, så må det jo være fordi, man er ved at være desperat,« siger udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, Martin Henriksen (DF).

Han afviser fuldstændigt, at han og DF skulle føre en skræmmekampagne, og Martin Henriksen mener, at der er en reel risiko for, at de EU-venlige partier vil afgive politisk magt inden for asyl-og udlændingepolitikken til EU, hvis afstemningen om retsforbeholdet 3. december ender med et ja.

»Når man tænker på, hvad statsministeren og Inger Støjberg selv har gjort i forhold til EUs asylpolitik, så er det da yderst realistisk. Husk på, at det var dem, der sagde, at man ikke skulle indgå i en kvotefordeling i forhold til EUs flygtningepolitik. Og så lige pludselig, så valgte de alligevel, at man skulle indgå i sådan en kvotefordeling,« siger Martin Henriksen.

Derfor mener han heller ikke, at man kan stole på Inger Støjberg, når hun på Venstres landsmøde siger, at asyl- og udlændingepolitik skal laves i København og ikke Bruxelles.

»Jeg tror ikke på det. Igen, vi kan se, hvordan de slingrer rundt i forhold til EUs kvotesystem,« siger han.

Ved folkeafstemningen 3. december skal danskerne stemme ja eller nej til, hvorvidt Danmark skal afskaffe det danske retsforbehold og erstatte det med en tilvalgsordning.

Samtidig skal danskerne stemme om tilslutning til 22 såkaldte retsakter. Retsakterne repræsenterer hver især et stykke europæisk retspolitik, som Danmark hidtil på grund af retsforbeholdet ikke har været en del af. Retsakterne handler primært om bekæmpelse af grænseoverskridende kriminalitet, herunder menneskehandel, cybercrime og børnemisbrug.