DF'er bliver løsgænger i Folketinget

Christian H. Hansen er utilfreds med partiets klimapolitik og den megen polemik om burkaerne. Opdateret kl. 19.15

Christian H. Hansen har fået nok af Dansk Folkeparti. Her ses han med forbrugerminister Lars Barfoed (K) i forgrunden. Fold sammen
Læs mere
Foto: S¿ren Bidstrup

Christian H. Hansen forlader Dansk Folkeparti og bliver løsgænger i Folketinget.

Beslutningen skyldes politisk uenighed med partiet om klimapolitik samt en indvandrerpolitik med større fokus på burkaer end en indsats mod stigende arbejdsløshed, oplyser han til Ritzau.

- Jeg synes, at det er bedst for begge parter, at vi siger farvel til hinanden. Jeg synes ikke, at Dansk Folkeparti tog klima- og miljødebatten særlig alvorligt under klimatopmødet, siger han.

- Jeg anser stigende arbejdsløshed og fyringer på hospitalerne for alvorlige og store samfundsproblemer. Hvad anser mit parti for vigtigst - burkaer? Det kan jeg ikke forene mig med, siger han.

Læs også: Udmeldelse tager DF på sengen

Christian H. Hansen vender den 1. februar tilbage til Christiansborg efter længere tids sygdom. Han lider af Horton - en slags voldsom migræne - som det seneste år har kostet ham syv-otte kraftige daglige anfald med brug af iltapparat. Nu får han højst to daglige anfald, men skal bruge iltapparatet på Christiansborg.

Han støtter Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister i stedet for Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt.

- Vælgerne stemte i sin tid på mig, fordi jeg agtede at støtte den borgerlige regering. Det agter jeg at fortsætte med, siger han.
Christian H. Hansen har ikke overvejet, om han søger ind i et andet parti. Efter et års sygdom vil han først falde til i Folketinget og stikke en finger i jorden, forklarer han.

- Jeg vil undersøge, om jeg kan forene min sygdom med arbejdet i Folketinget. Det tror jeg, at jeg kan, siger han.

/ritzau/

Læs også: »Måske er Christian H. Hansen en smule bitter«