DF'er blev tvunget ud af politik - nu er han valgt igen

Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti blev efter en dom tvunget til at forlade politik. Nu er han valgt på ny.

Læs mere
Fold sammen

København. Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti måtte i maj træde ud af både Københavns Borgerrepræsentation og Regionsrådet i Region Hovedstaden.

Det afgjorde Valgbarhedsnævnet, efter politikeren i februar blev idømt en bøde i Københavns Byret for at have lækket fortrolige oplysninger til journalister om terroristen Omar Abdel Hamid el-Hussein, der slog to personer ihjel ved et terrorangreb mod Krudttønden og den jødiske synagoge.

Finn Rudaizky stillede op igen både til kommunalvalget i København og regionsvalget i Region Hovedstaden. Begge steder er han blevet valgt ind.

- Det tager jeg som en tilkendegivelse af, at vælgerne - der jo kender min "forbrydelse" - ikke synes, at jeg har gjort noget slemt. Det ser jeg som en stor opbakning til mig i den her sag, siger Finn Rudaizky til TV 2 Lorry.

Finn Rudaizky kan dog risikere at blive smidt ud af politik igen.

TV2 Lorry har tidligere fortalt, at Valgbarhedsnævnet på ny kan fjerne valgbarheden fra Finn Rudaizky.

Det er dog endnu uvist, om Valgbarhedsnævnet vil se på Finn Rudaizkys sag endnu engang, nu hvor han er blevet valgt ind igen. Det kræver, at nogen indberetter det.

Hvis Valgbarhedsnævnet går ind i sagen igen, kan vurderingen enten blive, at Finn Rudaizky allerede har udstået sin straf, eller at han stadig ikke er valgbar.

/ritzau/