DF: Wilders-afvisning er en skandale

Dansk Folkepartis udenrigsordfører kræver en reaktion fra regeringen, efter at Storbritannien har afvist Geert Wilders ved grænsen.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skandale!

Sådan beskriver Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen det faktum, at Storbritannien har nægtet den hollandske politiker og filmskaber Geert Wilders adgang til alndet.

- Det er en skandale, der er næsten ikke andet dækkende udtryk. Det er endnu værre end Poul Nyrups afvisning af Salman Rushdie. Det er totalt til grin, og jeg synes, at den danske regering må gøre noget drastisk, siger Søren Espersen, der ønsker, at udenrigsminister Per Stig Møller (K) tager sagen op med sin britiske kollega.

- Vi har at gøre med en europæisk parlamentariker, inden for EU og en mand, der ikke har gjort andet, end at sige sin mening om islamismen, argumenterer Søren Espersen.

Wilders er et must til islamisme-konference
Søren Espersen var vært for netop Geert Wilders, da han i sommer - under megen hemmelighedskræmmeri - var på besøg i Danmark og talte i Folketinget.

Og står det til DF, så skal den hollandske islam-kritiker gæste Danmark igen til foråret i forbindelse med den planlagte konference om Islamisme og Ytringsfrihed, der er på Finansloven.

Og det er ikke kun et ønske længere, det er et krav, fastslår DFs Søren Espersen.

- Det er klart, at efter det, der er sket i England, så er det endnu mere betydningsfuldt, at Geert Wilders er med til den konference til april. Det ville være helt absurd, hvis han ikke er med, så vi er klar til at sige, at der ikke bliver nogen konference uden Geert Wilders, påpeger ordføreren og understreger, at DF netop er medarrangører af konferencen.