DF vil skære alle goder til udvisningsdømte væk

Dansk Folkeparti og de Konservative bakker op om Venstres forslag om at skære i fængselsgoderne for udvisningsdømte.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man bliver dømt til udvisning fra Danmark, skal det ikke være en festlig øvelse af afsone selve fængselsdommen i de danske fængsler inden. Det mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup (DF), der erklærer sig parat til at skære »alle« goder væk.

»Jeg synes, man skal rense alt det væk, der ikke har med et basalt fængselsophold at gøre. Ellers bliver situationen den, at de bliver hængende og nyder godt af de lukrative forhold, vi har i fængslerne, samtidig med at de lige kan tjene lidt lommepenge, der bliver sendt hjem til familien. Det skal vi have sat en stopper for,« mener Peter Skaarup.

Han bakker dermed op om det forslag, som Venstre - i skikkelse af partiets retsordfører, Karsten Lauritzen (V) - fremsætter i Jyllands-Posten onsdag, hvor der netop bliver varslet et opgør med den gruppe af udvisningsdømte udlændinge, der opholder sig i de danske fængsler.

Også hos de Konservative hilser partiets retsordfører, Tom Behnke (K), forslaget velkommet.

»Vi skal ikke bruge penge på den gruppe, hvor der ikke er noget resocialiseringsbehov. Så vi skal ikke bruge penge på at uddanne dem,« siger Tom Behnke. Han ser dog ikke noget problem i at lade dem tage del i det arbejde, som indsatte i de danske fængsler kan påtage sig mod en forholdsvis lav betaling.

»Jeg kan ikke se problemet i at lade dem være beskæftiget, mens de opholder sig i fængslet. For min skyld må de gerne sidde og samle tøjklemmer, mens de venter på at blive sendt hjem,« siger Tom Behnke.

Han vil dog stadigvæk arbejde på at få optimeret processerne, der sikrer, at udvisningsdømte hurtigt kan blive sendt hjem til eget land for at afsone.

»Sagsbehandlingen skal fungere så hurtigt, som den kan, herhjemme. Allerede nu går der kortere tid fra, at en udlænding bliver dømt og til, at Justitsministeriet har det formelle på plads til, at de kan blive sendt hjem, og den proces skal blive endnu hurtigere,« siger Tom Behnke.

Men der skal som bekendt to til tango, så det er ikke nok, at Danmark er hurtig i sin sagsbehandling.

»De lande, der skal tage imod, er noget vrangvillige, og der foregår en noget langsommere sagsbehandling der,« fortæller Tom Behnke.