DF vil male fotovogne i pangfarver

Politiets fotofælder skal kunne ses på lang afstand, så de ikke ligger på lur som de rene pengemaskiner. Sådan lyder et forslag fra Dansk Folkeparti.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man opdager først den mørke bil i vejkanten, i det øjeblik det blitzer.

Sådan er scenariet alt for ofte, når bilister bliver snuppet i politiets fartkontrol af en såkaldt ATK-vogn. Det mener i hvert fald Dansk Folkeparti, der derfor vil give fotobilerne flere farver og selvlysende gule afmærkninger, så bilisterne kan se dem i god tid. Det skriver JydskeVestkysten.

Forslaget skal gøre vejene mere sikre, fordi biler så tidligere sætter farten ned og ikke bare bremser pludseligt op ved synet af en atypisk parkering længere fremme. Men pangfarverne skal også sørge for, at fartkontrollerne ikke bruges som pengemaskiner, forklarer retsordfører Peter Skaarup (DF).

Han mener, at ATK-vognene alt for ofte i dag ligger på lur på steder, hvor det ikke handler om trafiksikkerhed:

»Hvis det gjorde det, ville de holde ved såkaldt sorte pletter eller ved for eksempel skoler. I stedet holder de bare steder, hvor der kommer mange biler i perioder,« siger retsordføreren til JydskeVestkysten.

Politiet har gang på gang afvist, at de bruger fotovognene til at skrabe penge ind og udskrive mange bøder. Men den forklaring køber Peter Skaarup ikke, da de bilister, han snakker med, er af en anden opfattelse.

Storbritannien har ifølge JyskeVestkysten allerede iført de refleksklare farver på deres fotovogne.