DF vil indføre nødret for at dæmme op for terror

Efter det blodige angreb på det franske magasin Charlie Hebdo foreslår Dansk Folkeparti, at man i særlige tilfælde sætter loven ud af spil for at komme terroren til livs.

Terrorangrebet mod det franske magasin Chalie Hebdo i Paris viser, at situationen er så alvorlig, at Danmark kan være nødt til at tilsidesætte loven og tage nødret i brug.

Det siger Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard (DF), til Ekstra Bladet.

»Det er rædsomt. Og fuldstændig uacceptabelt. Det skal fordømmes på enhver måde. Det vil det også blive, men vi kan ikke nøjes med det,« siger Pia Kjærsgaard.

To bevæbnede gerningsmænd har onsdag dræbt 12 personer og såret flere under det voldsomme skyderi mod Charlie Hebdos redaktionslokaler.

Behovet for at indføre nødret bliver ifølge Pia Kjærsgaard forstærket af, at lederen af moskéen på Grimhøjvej i Aarhus i en ny DR-dokumentar på ny kommer med hyldester til Syrien-krigere og rosende ord om terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS).

Ifølge Pia Kjærsgaard skal man have lukket den slags moskéer. Og hvis det ikke kan lade sig gøre efter lovens paragraffer, må loven ændres, eller der skal indføres nødret, som betyder, at man i særlige tilfælde - for eksempel hvis man smadrer et vindue for at redde en person i nød - kan omgå de gældende love.

»Så er det muligt, at vi må tage andre metoder i brug. Det kan også være nødvendigt at ty til nødret. Det er ikke rimeligt, at danskere i Danmark skal være under politibeskyttelse. Det er os, der er buret inde som i et fængsel,« siger Pia Kjærsgaard til Ekstra Bladet.