DF vil ikke tvinge strategi ud af PET

Danske jøder skal have at vide, hvad PET konkret gør for at beskytte dem, mener Dansk Folkeparti, der dog ikke vil tvinge PET til at melde deres strategi bredt ud.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen skal fortælle, hvad man har gjort for at højne sikkerheden for det jødiske samfund i Danmark efter terrorangrebet i Paris.

Sådan lyder kravet nu fra begge sider af folketingssalen. Både de Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Enhedslisten kræver, at regeringen åbner munden.

»Vi må have at vide på Christiansborg, enten i åben eller mere fortrolig form, hvad der er sket. Vi skal blot være sikre på, at vi gør det ypperste for at sikre danskerne og det jødiske mindretal, der bor i Danmark,« siger Peter Skaarup (DF), retsordfører for Dansk Folkeparti.

Partierne reagerer på, at man i det jødiske samfund ikke har oplevet en højere grad af sikkerhed siden angrebet i Paris, hvor en terrorist tog gidsler i et jødisk supermarked og dræbte fire.

»Hvis der er kommet mere sikkerhed, har den ikke været god nok, da der stadig afholdes arrangementer blandt jøder i Danmark, hvor man langt fra har oplevet øget sikkerhed. Det skal blive bedre,« siger han.

Retsordfører Trine Bramsen (S) fra Socialdemokraterne siger til Kristeligt Dagblad, at PET ikke bør tvinges til at lægge deres strategi frem, og det er Peter Skaarup som sådan enig i.

»Vi vil selvfølgelig ikke tvinge PET til at komme med oplysninger i offentligheden om, hvordan sikkerheden er indrettet. Det er noget, der klares mellem PET og det jødiske samfund. Der kan sagtens være oplysninger, som man gerne vil holde i en snæver kreds og tale med det jødiske samfund om. Det skal man så bare gøre,« understreger han.

Offentligheden har dog også krav på svar, efter regeringen meldte ud, at man ville sætte ind med øget sikkerhed i kølvandet på terrorangrebene, mener Peter Skaarup.

»Det er egentlig ikke noget, vi burde behøve snakke om. Det burde bare være på plads og i orden, men det kan vi se, at det ikke har været. Derfor må vi have sagen op, og regeringen må på banen med garantier for, at sikkerheden er i orden og at sikkerheden bliver bedre,« siger han.